LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

Bank (4)

The Cock and Woolpack

Område:BankCock and Woolpack
Adress:6 Finch Lane
Mansion House
Old Broad Street: 8, 26, 242, 388, N8, N26
Ägare:Shepherd Neame
I en liten gränd (nästan) bakom Royal Exchange, ligger denna lilla citypub. Hit hittar inga turister, om de inte vet adressen och därför är besökarna affärsmän som tar en öl efter jobbet (eller under lunchen). Mat serveras om man är hungrig och matsedeln är utmärkt. Denna pub är inte öppen sent på kvällen eller under helgen.

The Counting House

Område:BankCounting House
Adress:50 Cornhill
Bank
Bank Station/Threadneedle Street: 8, 11, 23, 26, 242, 388, N8, N11, N26
Ägare:Fullers
Omåttligt stor pub, som vid sextiden på kvällen tenderar överfyllas av citymänniskor som stannar till på väg hem efter jobbet. Intrycket hade säkert varit bättre om det inte varit så trångt. Magnifik inredning som leder tankarna till en bank eller liknande. Guld, marmor och mörk ek så långt ögat når. Längs halva puben löper en hylla med bord och stolar från vilken man har en storslagen utsikt över myllret nedan. Det centrala är en stor kupol strax bakom bardisken. Serverar i stort sett hela sortimentet från Fuller’s plus allt annat man väntas finna i en pub.

The Lamb Tavern

Område:BankLamb Tavern
Adress:Leadenhall Market
Bank
Bank Station/Threadneedle Street: 8, 11, 23, 26, 242, 388, N8, N11, N26
Ägare:Youngs
Leadenhall Market är en mycket anrik gammal marknadsplats och än idag är kommersen flitig här. The Lamb Tavern ligger utmärkt till för att ta en öl före, efter eller under ett besök i denna ”galleria”. Puben är mysig och har en ”hylla” att sitta på om man vill. Personalen är mycket trevlig och atmosfären är varm och välkomnande.

The Phoenix

Område:BankPhoenix
Adress:26 Throgmorton Street
Bank
Bank Station/Threadneedle Street: 8, 11, 23, 26, 242, 388, N8, N11, N26
Ägare:--
Denna stora pub ligger i skuggan av Bank of England och vi kan rekommendera ett besök här efter ni varit på det närbelägna museet som är inhyst på Threadneedle Street. Man blir törstig av att dyrka upp kassaskåp och lyfta äkta guldtackor på omkring 13 kg (japp det är inget påhitt utan sant) och The Phoenix erbjuder en stor mängd real ale jämte ett utmärkt sortiment av övriga drycker.

Precis som man kan tänka sig finns här även en gedigen meny för den som också blir hungrig av ovanstående övningar.

Det enda som möjligen kan vara ett minus är att det under stundom är ganska högljutt och att man även spelar musik som gör att det är lite svårt att konversera även över det minsta bord. Personalen är dock väldigt trevlig och tillmötesgående så vi rekommenderar definitivt att man går hit om man är i närheten.

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018