LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

Earl's Court (6)

The Atlas

Område:Earl's CourtAtlas
Adress:16 Seagrave Road
West Brompton
West Brompton Station: 74, 430, N74, N97
Ägare:--
Stor, mörk och mysig pub som tillsammans med Lilly Langtry och Prince of Wales bildar en trivsam triangel. Atlasen i fråga är helt enkelt en kartbok vilket man kan se på skylten utanför. Här finns i regel minst fyra real ales jämte ett stort standardsortiment. Lunch och middag serveras och man kan beställa vin från en utmärkt vinlista.

Här finns utrymmen att hyra för konferenser, middagar och andra tillställningar och för er som gillar fotboll kan vi nämna att det är tio minuters promenadväg härifrån till Stamford Bridge (Chelsea FC:s hemmaarena). Puben verkar vara populär trots det lite undanskymda läget. Vi gillade den!

The Blackbird

Område:Earl's CourtBlackbird
Adress:209 Earl's Court Road
Earls Court
Earls Court Station: 74, 328, C1,N74, N97
Ägare:Fullers
En pub som uppenbarligen lockar Chelseafans. Här finns, förutom stora TV-skärmar, gott om utrymme båda att dricka och äta. Eftersom det är en Fullerspub finns det gott om god cask ale. Är kanske inte en utpräglad fotbollspub, men då har jag å andra sidan inte varit där efter en match.

The Courtfield

Område:Earl's CourtCourtfield
Adress:187 Earl's Court Road
Earls Court
Earls Court Station: 74, 328, C1,N74, N97
Ägare:--
Ligger alldeles vid tunnelbanan så om man bor i området är det en utmärkt pub att ta på vägen till eller från hotellet. Puben är inte så stor, men ändå gemytlig. Bra sortering cask ale. Lunch och middag går också att få.

The Lillie Langtry

Område:Earl's CourtLillie Langtry
Adress:19 Lillie Road
West Brompton
West Brompton Station: 74, 430, N74, N97
Ägare:--
Inte långt från Prince of Wales finner man, som sig bör, Lillie Langtry. Romansen mellan henne och blivande Edward VII är välkänd och har inspirerat till både filmer och böcker.

Puben är stor och rymlig och har väl egentligen bara ett enda fel, om man nu får säga så, för den serverar ingen real ale. Kanske finns det ingen marknad för detta i kundkretsen och då skall man ju inte slösa bort fin öl genom att låta den surna i källaren. Det är inget måste att det skall finnas real ale, det går bra med exempelvis cider eller gin och whisky också.

Vill man ha öl finns det, förutom de importerade, vanlig lager att tillgå tillsammans med Guinness. En annan egenhet är att man bara tar emot kontanter, men det är inget problem som jag ser det.

The Prince of Teck

Område:Earl's CourtPrince of Teck
Adress:161 Earl's Court Road
Earls Court
Earls Court Station: 74, 328, C1,N74, N97
Ägare:--
En stor och rymlig pub, men utan den riktiga atmosfären. Utsidan är lite skamfilad och här fanns bara ungdomar bland gästerna. Har Guinness för den hugade spekulanten, men annars var det dåligt med mörk öl.

The Prince of Wales

Område:Earl's CourtPrince of Wales
Adress:14 Lillie Road
West Brompton
West Brompton Station: 74, 430, N74, N97
Ägare:Greene King
En ganska klassisk pub lämpad för en god måltid. Ligger i West Bromptonområdet och det enda som drar hit turister är mässan i Earl’s Court och Old Brompton Cemetary. Tag gärna en promenad hit ändå för det var mycket trevligt. Själva puben bjuder inte på några överraskningar, här finns allt man önskar, men personalen var trevlig och det kändes mysigt att sitta här en stund.

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018