LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

Greenwich (9)

Admiral Hardy

Område:GreenwichAdmiral Hardy
Adress:7 College Approach
Cutty Sark
Greenwich Town Centre/Cutty Sark: 129, 177, 180, 188, 386
Ägare:--
Öppen och ljus pub ett kort stycke från Cutty Sark. Lite kall och dragig på vintern, men det är de flesta pubar. Serverar mat och har ett par Cask Ale att erbjuda. Mörk inredning. Ett litet minus är att herrtoan endast erbjuder en urinoar.

Sitt namn har puben efter Vice Amiralen och baronen Thomas Hardy, som var kapten på Lord Nelsons flaggskepp, Victory, under slaget vid Trafalgar 1805. Skylten föreställer Robert Evans målning, Captain Thomas Masterman Hardy, som finns i Greenwich Hospital.

Coach and Horses

Område:GreenwichCoach and Horses
Adress:Greenwich Market
Cutty Sark
Greenwich Town Centre/Cutty Sark: 129, 177, 180, 188, 386
Ägare:--
En liten undangömd pub i Greenwich Market. Liten på insidan, men med en mycket stor uteplats. Serverar både mat och dryck och har ett skapligt, om än inte stort sortiment. Lagom för en liten paus från larmet runtomkring, när man exempelvis varit på sjöfartsmuseet. Foto: Daniel Lindberg

The King's Arms

Område:GreenwichKing's Arms
Adress:16 King William Walk
Cutty Sark
Greenwich Town Centre/Nelson Road: 177, 180, 199, 386
Ägare:Greene King
Stor och luftig pub med terrass på baksidan. Ligger alldeles innan Greenwich Park och passar utmärkt för ett stopp innan, eller efter ett besök på observatoriekullen. Har ett stort urval av drycker och serverar mat hela dagen, alla dagar i veckan. Gott om plats, både inne och ute. Lockar självfallet många turister, speciellt sommartid.

The Mitre Hotel

Område:GreenwichMitre Hotel
Adress:291 Greenwich High Road
Cutty Sark
Greenwich High Road, Roan Street/Royal Hill: 170, 180, 199, 386
Ägare:--
Gammaldags och mysig pub ett stycke bortom Cutty Sark, alldeles intill kyrkan St Alfege. Något gömd för turister kanske om de inte känner till den, men ibland är det nästan ett plus. Här finns flera cask ales att välja mellan och ett stort övrigt sortiment. Gedigen matsedel som passar alla finns och man serverar både lunch och middag. Mycket trevlig pub.

The Plume of Feathers

Område:GreenwichPlume of Feathers
Adress:19 Park Vista
Cutty Sark
Trafalgar Estate: 127, 177, 180, 188, 286, 386, N1
Ägare:--
Trevlig pub strax utanför grindarna till Greenwich Park (västra delen). Mycket trivsam och välkomnande personal och en mysig miljö. Här fanns en uteplats att sitta på när väder och vind tillåter. Kanske drar den inte till sig så många turister, men är man i Greenwich är den värd att leta reda på.

Serverar ett flertal real ales och har en mycket bra matsedel för den som vill äta.

Richard I

Område:GreenwichRichard I
Adress:52 Royal Hill
Greenwich
Greenwich High Road, Roan Street/Royal Hill: 170, 180, 199, 386
Ägare:Youngs
Långt från ära och redlighet, framför allt långt från turiststråken, ligger denna lilla pub. Klassisk Youngspub, med flera av de egna cask alen i tunnorna. Stilla och lugn med endast, i princip, de lokala besökarna.

Mycket brittisk och trevlig pubvärd som fick oss att känna oss välkomna.

Rose and Crown

Område:GreenwichRose and Crown
Adress:1 Crooms Hill
Cutty Sark
Greenwich High Road, Roan Street/Royal Hill: 170, 180, 199, 386
Ägare:--
Ljus och öppen pub lite avsides från huvud-attraktionerna i Greenwich. Ligger inte långt från Greenwich Park, men lite på fel sida för turisterna.

Enligt vad vi kom fram till medan vi provsmakade vår ale, är detta en gaypub, något som inte speciellt annonseras om man inte tänker på det och det var inte mycket som ”stod ut” i den bemärkelsen heller. Jag gör ingen skillnad på pubarna i min guide, men jag flaggar lite för detta trots allt. Alla är varmt välkomna och ingen gjorde skillnad på oss när vi var där. Atmosfären var varm och trevlig och det fanns gott om dryck att välja på.

Inget överflöd av real ale, men det fanns trots allt ett par att välja mellan.

Se upp för trappsteget!

The Spanish Galleon

Område:GreenwichSpanish Galleon
Adress:48 Greenwich Church Street
Cutty Sark
Greenwich Church Street: 188, 189, N1
Ägare:Shepherd Neame
En pub med sjöfartsanknytning, som de flesta här i Greenwich. Gammaldags och traditionell, med ganska ljus inredning. Serverar sin egen cask ale tillsammans med standardsortimentet. Mat serveras alla dagar. Här finns gott om plats, i regel, att slå sig ner på. Dock känns den om en pub i mängden.

The Trafalgar Tavern

Område:GreenwichTrafalgar Tavern
Adress:Park Row
Cutty Sark
Trafalgar Estate: 127, 177, 180, 188, 286, 386, N1
Ägare:--
Kanske är det ett namn som borde finnas på en pub just i Greenwich, med sin marina historia. Det var ju till Greenwich Nelson fördes efter Trafalgar 1805 och han låg på lit de parade innan begravningen i St Paulskatedralen i Old Royal Naval College (i the Painted Hall) som ligger strax intill denna pub.

Puben är stor och ligger precis intill Themsen. Får man ett fönsterbord kan man höra vågorna klucka utanför. Inredningen är också väldigt sjöfartsinspirerad och marin, med båtmodeller och tavlor med sjömotiv. Dock saknar puben lite personlighet och personalen är inte speciellt inbjudande och intresserad. Inget fel på sortimentet, men i övrigt lämnar denna pub en del att önska.

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018