LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

Holborn (4)

Cittie of Yorke

Område:HolbornCittie of Yorke
Adress:22 High Holborn
Chancery Lane
Chancery Lane Station: 8, 25, 242, 521, N8
Ägare:Samuel Smith
Min favorit i City. Hit försöker jag komma en gång per resa, om det är möjligt, för att äta lunch. De har buffélunch och jag rekommenderar deras utmärkta chili con carne tillsammans med en öl. Sitta kan man göra i något av båsen och det är svårt att beskriva den underbara stämningen där. Ovanför den långa bardisken står enorma fat som en gång i tiden innehållit såväl öl som whisky. Kom gärna vid halvtvå för att undvika jätterusningen. Jag älskar denna pub!

Melton Mowbray

Område:HolbornMelton Mowbray
Adress:18 Holborn
Chancery Lane
Brownlow Street: 8, 25, 242, 521, N8
Ägare:Fullers
Rejält tilltagen Citypub med gott om utrymme för att både äta och dricka. Kan rekommendera deras utsökta Discovery battered fish and chips, gärna med en pint Fuller’s Discovery till. En trappa leder till en hylla med mer utrymme att sitta på. Inredningen är väldigt mörk så längst in i lokalen är det nästan lite skumt. Personalen är mycket trevlig. Har fullständigt sortiment av Fuller’s real ale.

Princess Louise

Område:HolbornPrincess Louise
Adress:208-209 High Holborn
Holborn
Holborn Station (K): 8, 25, 242, 521, N8
Ägare:Samuel Smith
Trång, klassisk pub, med avdelningar skilda av glas och mörkt trä. Ordet ”viktoriansk” skriker åt besökaren och det är onekligen som att resa bakåt i tiden. Det som dominerar puben är själva baren, som fungerar som hjärtat till alla bås runt omkring. Personalen är vänlig och uppmärksam. Kan rekommenderas.

The Ship Tavern

Område:HolbornShip Tavern
Adress:12 Gate Street
Holborn
Holborn Station (K): 8, 25, 242, 521, N8
Ägare:--
En mycket speciell pub, inklämd mellan husen så att man nätt och jämt ser den. Detta är vad jag skulle vilja kalla en dold pub som man antingen snubblar över, eller känner till från början. Lättast att hitta om man kommer från Lincoln’s Inn Fields, kanske efter ett besök på John Soane’s Museum.

Puben är i det närmaste trekantig, har mörk inredning och ett gammaldags trägolv. Sittplatserna varierar från höga stolar till låga och på sina ställen finns det även soffor.

Ytterst trevlig personal och ett rikt utbud av cask ale och andra drycker gör detta till en av de bästa pubar som jag besökt. Matsal finnes en trappa upp och de har en väl varierad matsedel. Man kan inte annat än älska denna pub.

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018