LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

Knightsbridge (3)

The Gloucester

Område:KnightsbridgeGloucester
Adress:187 Sloan Street
Knightsbridge
Sloane Street/Knightsbridge Station: 19, 22, 137, 452, C1, N19, N22, N137
Ägare:--
Ganska stor pub med en slätstruken front. Lätt att missa bland alla lyxbutiker på denna gata. Armani, Yves Saint Laurent och Prada är mycket mer iögonfallande, men om man som jag letar pub, då hittar man den. Närheten till Harrod’s gör den till ett vattenhål för törstiga efter ett besök, eller en plats att parkera maken när man går runt på de fem våningarna. Här finns 2-3 cask ales och en skaplig sortering av övriga drycker, inklusive Guinness. Här serveras naturligtvis även mat.

Nags Head

Område:KnightsbridgeNags Head
Adress:53 Kinnerton Street
Knightsbridge
Sloane Street/Knightsbridge Station: 19, 22, 137, 452, C1, N19, N22, N137
Ägare:--
Det första som slår en besökare här är hur annorlunda denna pub är. Liten och gemytlig med öppna spisar och kaminer. En liten, ganska trång bar och ett begränsat antal sittplatser. En trappa ner finns ett litet rum med stolar och bord. Det är faktiskt så att man behöver uppleva den för att förstå och ta in allt och jag kan inte i ord fästa alla detaljer eller beskriva den underbara atmosfären här.

Den skarpögde kanske ser bilden på den lilla tavlan vid bardisken, föreställande skådespelaren Jeremy Irons under ett besök på puben. Vem vet, han kanske är här ibland. Churchill Arms har fått omdömdet att vara Londons bästa pub. De som säger det har inte varit här.

Adnams cask ale finns att få och den är väldigt fin. Mobiler uppskattas inte, så ha dem på tyst (eller helst inte på alls). Hit måste man gå. Så enkelt är det.

The Wilton Arms

Område:KnightsbridgeWilton Arms
Adress:71 Kinnerton Street
Knightsbridge
Sloane Street/Knightsbridge Station: 19, 22, 137, 452, C1, N19, N22, N137
Ägare:Shepherd Neame
En pub lite i bakvattnet av Harrod’s och Sloan Street. Mycket trevlig om än inte så stor. De flesta sittplatser är indelade i små bås och längst in finns en liten matsal. Några TV-Skärmar visar sport, inte nödvändigtvis samma kanal. Taket är härligt rött och på golvet ligger en mönstrad heltäckningsmatta. De har upp till 3 cask ales att välja mellan och då från det egna bryggeriet. Mat serveras under vissa tider på dagen. We like it!

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018