LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

Lambeth (5)

The Crown and Cushion

Område:LambethCrown and Cushion
Adress:133 Westminster Bridge Road
Lambeth North
Lambeth North Station: 12, 53, 148, 453, C10, N155
Ägare:--
Mörk och nedgången pub ett stenkast från Lambeth North tunnelbanestation. Gedigen, men dessvärre sliten. De härliga träborden, trägolvet och bänkarna har potential, men helhetsintrycket är dock ganska kantstött. Trevlig personal och god öl förvisso och visst går det utmärkt att stanna till här efter ett besök på Imperial War Museum som ligger i närheten.

The Steam Engine

Område:LambethSteam Engine
Adress:41-42 Cosser Street
Lambeth North
Lambeth North Station: 12, 53, 148, 453, C10, N155
Ägare:--
Liten mysig och undangömd pub mellan Lambeth North och Imperial War Museum. Väldigt vackert dekorerad utsida och traditionellt brittisk insida. Har ett trevligt sortiment av det mesta, inklusive cask ales och denna pub är relativt billig att dricka på. Är även ett vandrarhem för de som behöver någonstans att bo för en billig penning. Gratis WiFi finns och för intresserade spelas livemusik varje fredag. I ena änden av baren kan man hitta ett biljardbord.

The Three Stags

Område:LambethThree Stags
Adress:67 Kennington Road
Lambeth North
Lambeth Road: 3, 344, N3
Ägare:Greene King
Efter några timmar på Imperial War Museum är man både törstig och hungrig - och kanske lite dämpad i sinnet med tanke på utställningsämnet. Då rekommenderar jag en vänstersväng längs med Lambeth Road ett kort stycke till korsningen med Kennington Road. Där ligger Three Stags, en mycket fin och trevlig pub där man kan äta en riktigt, riktigt god lunch.

The Wellesley

Område:LambethWellesley
Adress:Waterloo Station
Waterloo
Waterloo Station/Tenison Way: 1, 59, 68, 168, 171, 181, X68, N1, N68, N171
Ägare:--
En traditionell, småstökig järnvägspub på Waterloo Station. Här kan man ta en öl, äta frukost, lunch eller middag medan man väntar på tåget (eller precis stigit av ett). Har ingen unik atmosfär utan är lite slätstruken, men det är ungefär vad man förväntar sig. Välskött toa med kodlås. Fråga i baren hur du kommer in!

The Wellington at Waterloo

Område:LambethWellington at Waterloo
Adress:81 Waterloo Road
Waterloo
Waterloo Station/Tenison Way: 1, 59, 68, 168, 171, 181, X68, N1, N68, N171
Ägare:--
Stor pub alldeles utanför Waterloo Station. Sportbar med många TV-Skärmar runt om i lokalen. Stor bar och relativt bra sortering av samtliga drycker.

Självklart serveras även mat här och det kan ju passa bra för resanden som begagnar stationen här intill. Här är i regel full rush, speciellt på eftermiddag och tidig kväll.

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018