LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

Leicester Square (6)

The Bear and Staff

Område:Leicester SquareBear and Staff
Adress:11 Bear Street
Leicester Square
Leicester Square Station: 24, 29, 176, N5, N20, N29, N41, N279
Ägare:Nicholsons
Liten och ofta fullsatt pub i korsningen Charing Cross Road, Bear Street. Trevlig matsal en trappa upp, något som uppskattades av en gammal stamkund vid namn Charles Chaplin. Matsalen bär nu hans namn och TV:n i baren kan då och då visa någon av hans gamla filmer.

Testa gärna ett glas cider i stället för öl!

The Brewmaster

Område:Leicester SquareBrewmaster
Adress:37 Cranbourn Street
Leicester Square
Leicester Square Station: 24, 29, 176, N5, N20, N29, N41, N279
Ägare:--
Puben ligger mer eller mindre ovanpå tunnelbanestationen och är ganska rymlig. Dessutom finns en liten bakficka där de röksugna kan samlas om de känner för det. Det är ett pubtätt område och Brewmaster är en ganska slätstruken pub, men trots det ger den en liten känsla av mysighet.

The Cambridge

Område:Leicester SquareCambridge
Adress:93 Charing Cross Road
Leicester Square
Cambridge Circus (M): 24, 29, 176, N5, N20, N41, N279
Ägare:Nicholsons
Detta är den enda pub jag besökt som förlorat sin Cask Marquecertifiering från en gång till en annan. Varför det är så vet jag inte, men senaste besöket där kändes inte riktigt lika mysigt som tidigare. Det var inget fel på ölen vad jag kunde känna och det fanns en god sortering av alla slag. Enligt Cask Marque Trust har de åter ett certifikat, vilket nog är helt korrekt.

The Cambridge är en trevlig pub mitt på Charing Cross Road och en skön oas att vila ut efter att man sprungit i alla boklådor efter denna berömda bokhandelsgata.

The Imperial

Område:Leicester SquareImperial
Adress:5 Leicester Street
Leicester Square
Trocadero/Haymarket: 14, 19, 38, N19, N38
Ägare:--
Fartfylld pub vid Leicester Square. Rymlig, med plats även utomhus. Mysiga hörnsoffor i mörkrött läder, där man kan sitta med sina vänner och njuta av en pint eller två. Trivsam inredning i gammal stil. Mat går att få i olika varianter, från Fish & Chips till söndagsstek. Några Real Ale finns att välja mellan.

Marquis of Granby

Område:Leicester SquareMarquis of Granby
Adress:142 Shaftesbury Avenue
Leicester Square
Cambridge Circus (M): 24, 29, 176, N5, N20, N41, N279
Ägare:--
Inte långt från the Cambridge ovan, hittar vi detta lilla smultronställe. Där Shaftesbury Avenue fortsätter sin färd efter att ha korsat Cambridge Circus finns Marquis of Granby, en liten trevlig pub där man kan få mat och dryck av god kvalitet. Den har varit ett beräknat stopp på vägen till eller från Forbidden Planet som ligger längre upp på gatan. Eller om man tar en matbit på Pizza Hut intill smakar det bra med en pint efteråt.

Tom Cribb

Område:Leicester SquareTom Cribb
Adress:36 Panton Street
Leicester Square
Haymarket: 3, 12, 88, 159, 453, N18, N136, N159
Ägare:Shepherd Neame
Ganska liten hörnpub i närheten av Leicester Square. Serverar real ale från det egna bryggeriet. Har ingen övervåning och ingen källarbar, så det kan bli trångt här lunchtid. Söndag kvällar är det dock perfekt för en pint före ett teater- eller biobesök.

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018