LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

Liverpool Street (4)

The Globe

Område:Liverpool StreetGlobe
Adress:199 Moorgate
Moorgate
London Wall: 21, 43, 76, 133, 141, N76, N133
Ägare:Nicholsons
Stor mysig pub i skuggan av London Metropolitan University. Ligger i det myllrande City of London och kan vara tätbefolkad under lunchtid. Stor sortering av real ale och annan öl, samt vin, cider och spritdrycker. Något för alla finns här, även utan alkohol såklart.

Lord Aberconway

Område:Liverpool StreetLord Aberconway
Adress:73 Old Broad Street
Liverpool Street
Liverpool Street Station: 8, 26, 42, 78, N8
Ägare:Nicholsons
En mycket trevlig pub som kan vara det första man besöker när man kommer till London, eller den sista puben innan man reser hem igen. Det är läget som avgör, eftersom Liverpool Street Station ligger precis om hörnet och skall man till Stansted (eller kommer därifrån) är den stationen hemvist för Stansted Express.

Ät en utsökt lunch här (undvik korven bara, den smakade inte gott) eller bara ta en pint Timmy Taylor Landlord. Hur som haver är puben förknippad med järnvägen genom sitt namn, Lord Aberconway var den siste styrelseordföranden i gamla Metropolitan Railway.

The Magpie

Område:Liverpool StreetMagpie
Adress:12 New Street
Liverpool Street
Liverpool Street Station: 8, 26, 42, 78, N8
Ägare:Nicholsons
Liten och undangömd pärla ett stenkast från Liverpool Street Station. Skylten visar, som namnet antyder, en skata. En trappa upp ligger King Edgar Bar med plats för matgäster. Atmosfären här är trevlig och glad och det är en pub man gärna kommer tillbaka till. Här finner man minst fyra real ale att välja mellan. En väldigt trivsam pub.

The Railway Tavern

Område:Liverpool StreetRailway Tavern
Adress:15 Liverpool Street
Liverpool Street
Liverpool Street Station: 8, 26, 42, 78, N8
Ägare:--
Järnvägspub alldeles intill Liverpool Street Station. Är stundtals full av besökare, både lokala och turister på resande fot. Baren är lång och det är i regel inte svårt att komma fram. Ovanför baren sitter gamla sköldmärken från svunna tiders järnvägsbolag. Ett trevligt ställe att börja eller sluta resan till London, eller besöka när som helst faktiskt.

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018