LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

Marble Arch (4)

The Carpenter's Arms

Område:Marble ArchCarpenter's Arms
Adress:12 Seymour Place
Marble Arch
Marble Arch/Edgware Road: 6, 7, 15, 16, 23, 36, 98, 414, 436, N7, N15, N16, N98
Ägare:--
En liten pub i bakvattnet från Oxford Street och Marble Arch. Ligger på bekvämt gångavstånd från Marble Arch tunnelstation, men har få turister. Utmed väggarna sitter som vanligt en mängd TV-skärmar som visar sport och nyheter. Där det inte finns TV-skärmar sitter en uppsjö av glasunderlägg med reklam för fler ölsorter än jag någonsin smakat och det vill inte säga lite.

Det finns en övervåning och i baren kan man beställa det mesta att dricka och äta. För dagen fanns så mycket som fem olika cask ales att välja mellan.

The Grazing Goat

Område:Marble ArchGrazing Goat
Adress:6 New Quebec Street
Marble Arch
George Street: 2, 13, 30, 74, 82, 113, 139, 189, 274, N13, N74, N113
Ägare:--
Ljus och något dyrare pub/hotell ett kort stycke bakom Marble Arch tunnebanestation. Det är mer en restaurang än pub, även om den klassas som pub officiellt. Här finns en stor selektion av viner och det finns ett flertal cocktails på menyn. Menyn innehåller också många högkvalitativa maträtter och här serveras både frukost, lunch och middag. Man kör med linneservetter och bordsservering.

Då detta ur vår synvinkel ändå inte är en klassisk pub, blir betyget därefter. Finns ingen pubkänsla här även om det var trevligt både miljömässigt och utbudsmässigt. Till och med musiken var trevlig.

Pontefract Castle

Område:Marble ArchPontefract Castle
Adress:71 Wigmor Street
Marble Arch
Orchard Street/Selfridges: 2, 30, 74, 82, 113, 274, N74
Ägare:Nicholsons
En till synes liten pub med ett oansenligt yttre. Dock är den ganska rymlig och har både källarbar och matsal/bar på övervåningen. God sortering av ale. Puben har trevliga glasrutor där vissa har konstnärliga virvlar vilket ger ett trivsamt intryck. Det är ingen pub man råkar gå förbi, kanske, men det är en pub som är väl värd att gå till.

Namnet kommer från det normandiska slottet som byggdes av riddaren Ilbert de Lacy någonstans kring 1070. Det ryktas även att Rikard II mördades i detta slott, men det är en annan historia.

The Three Tuns

Område:Marble ArchThree Tuns
Adress:1 Potman Mews South
Marble Arch
Orchard Street/Selfridges: 2, 30, 74, 82, 113, 274, N74
Ägare:--
Liten, intim pub i mörka nyanser som ligger på Portman Mews ett kort stycke från Marble Arch och Oxford Street. Nära till exempel Sainsburys eller Marks & Spencer. Vänlig personal som ser till att man har det bra. Man känner sig verkligen välkommen. Välsorterad matsedel och bar. Tre Cask Ale finns alltid att tillgå, bland dem London Pride. Detta var en liten pärla bland Londons alla pubar. We Like!

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018