LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

Marylebone (11)

The Barley Mow

Område:MaryleboneBarley Mow
Adress:8 Dorset Street
Baker Street
Dorset Street: 2, 13, 30, 74, 82, 113, 139, 189, 274, N13, N74, N207
Ägare:--
Denna pub var inte stor, men det fanns lite skrymslen här och där som man kunde slå sig ner i. Hade en god sortering populära real ales och även en del cider på fat. Den verkade vara populär bland folket i området och majoriteten av besökarna verkade vara bofasta snarare än turister. Serverade inte middag vad vi kunde se, men väl lunch. Var faktiskt en mycket trevlig pub.

The Beehive

Område:MaryleboneBeehive
Adress:126 Crafword Street
Baker Street
Marylebone Road: 2, 13, 82, 113, 139, 189, 274, N13
Ägare:--
Liten och trång pub ungefär fem minuter från svenska ambassaden. Finns många kontor och beskickningar i närheten, så majoriteten av besökarna är folk i kostym som äter lunch eller tar en pint efter jobbet. Hade bara en real ale att erbjuda och den var kolsvart och fantastiskt fyllig och välsmakande. Kan vara så att kostymfolket inte vet vad real ale är, eller att det inte är fint nog och hellre dricker den importerade ölen eller vin och champagne.

The Globe

Område:MaryleboneGlobe
Adress:43 Marylebone Road
Baker Street
Baker Street Station (D): 18, 27, 30, 74, 205, 453, N18, N,74
Ägare:Greene King
Mitt emot Baker Streets tunnelbanestation ligger denna pub, ett stenkast från Madame Tussaud's. Detta är en stor pub, med gott om utrymme för alla. Mat serveras hela dagen i stort sett och det fanns en del cask ale att välja mellan. Mörk inredning som i de flesta pubar och bra service. Väl värd ett besök.

The Gunmakers

Område:MaryleboneGunmakers
Adress:33 Aybrook Street
Baker Street
Baker Street Station (D): 18, 27, 30, 74, 205, 453, N18, N,74
Ägare:--
En stor och mycket annorlunda pub, som med fördel kan letas upp bland bakgatorna i Marylebone. Som namnet antyder anknyter puben till tillverkare av skjutvapen och väggarna är dekorerade helt i denna anda – med patroner av alla de slag. Det verkar som om Winston Churchill hade anknytning till denna pub också, men exakt hur fick vi aldrig reda på. Han fanns på diverse tavlor och här och var fanns citat av honom att läsa.

Baren var välfylld på alla sätt och här bodde även en katt. Mycket trevlig pub och mycket trevlig personal.

TheHenry Holland

Område:MaryleboneHenry Holland
Adress:39 Duke Street
Bond Street
Marble Arch Station: 6, 15, 23, 94, 159, N15, N159
Ägare:-
En av många trevliga pubar i Mayfair på gränsen till Marylebon (vet inte xdakt var den går egentligen). Närmaste grannen är Selfridges, så det är ett passande mål för en pint efter några timmars shopping. Oxford STreet är ju full av andra butiker också och puben ligger inte så långt upp på gatan.

Egentligen är den inte så märkvärdig utan håller sig kring snittet, vilket är helt okej. Det finns några få real ales att välja mellan, men dessa är för det mesta av god klass.

Inn 1888

Område:MaryleboneInn 1888
Adress:21a Devonshire Street
Regents Park
Portland Place: 7, 88, 453, C2, N18
Ägare:--
Man kanske inte hamnar här av en slump som turist, man får nog söka upp denna pub som ligger alldeles bortom den stora läkargatan Harley Street. Har man varit på Zoo och är på väg mot Baker Streets tunnelbana, kanske man passerar här. Det var så puben hamnade på min lista. Stor och ljus bar med bra sortering av både ljust och mörkt. Även cider fanns att tillgå såklart.

Spread Eagle

Område:MaryleboneSpread Eagle
Adress:8 Woodstock Street
Bond Street
Old Cavendish Street: 94, 159, 390, N159, N207
Ägare:--
Väldigt trivsam pub, ett stenkast (knappt) söder om Oxford Street, i närheten av Bond Streets tunnelbana. Har troligen gott om besökare lunchtid och tidig kväll, men efter nio är det ganska lugnt här. Har ett flertal cask ales vid sidan av ett gott standardsortiment av det mesta. Mysiga lädersoffor längst in, där man kan sitta och gotta sig. Ytterligare en bar en trappa upp och där fanns det dessutom möjligheter att spela Dart!

The Tottenham

Område:MaryleboneTottenham
Adress:6 Oxford Street
Tottenham Court Road
Tottenham Court Road Station: 14, 24, 29, 134, N5, N20
Ägare:Nicholsons
Jag har frågat mig hur denna pub kan tillhöra Marylebone när den ligger vid Bloomsbury och Fitzrovia, men gränsen går uppenbarligen precis här. När man vandrat uppför Oxford Street eller Charing Cross Road är denna pub ett trivsamt vattenhål. Inte jättestor, men ändå ganska rymlig. Har ofta besökt denna pub under mina vandringar. Foyle's bokhandel ligger inte så långt härifrån. Som kuriosa kan nämnas att detta är enda puben på Oxford Street.

The Tudor Rose

Område:MaryleboneTudor Rose
Adress:44 Blandford Street
Baker Street
Dorset Street: 2, 13, 30, 74, 82, 113, 139, 189, 274, N13, N74, N207
Ägare:--
Hela puben lyste av tudorstil när vi svängde om hörnet på väg dit. Det var ingen svårighet att se att vi kommit rätt. Vackra blyinfattade fönster gjorde atmosfären på insidan lite trolsk och speciell. Den mörka träinredningen gjorde även den sitt till intrycket. På övervåningen hittar man en restaurang om man vill äta något. Här fanns åtminstone tre real ales jämte det vanliga standardsortimentet. Väl värd att leta reda på.

The Volunteer

Område:MaryleboneVolunteer
Adress:247 Baker Street
Baker Street
Baker Street Station (B): 13, 139, 189, N13
Ägare:--
Ett kort stycke från Sherlock Holmes museum ligger denna stora pub. Här kan man välja om man vill vräka sig i en soffgrupp, sitta vid baren, vid ett bord eller i några bekväma fåtöljer. En regnig eftermiddag är det ett mycket trevligt avbrott från den vanliga stressen. Ett ställe att koppla av helt enkelt.

The Woodstock

Område:MaryleboneWoodstock
Adress:11 Woodstock Street
Bond Street
Old Cavendish Street: 94, 159, 390, N159, N207
Ägare:--
Liten och mysig pub lite avsides från Oxford Street, strax intill Bond Street tunnelbana. Plats att sitta i baren eller kring små bord. Är man många går det att flytta ihop till långbord. Gediget trägolv, ljusa väggar och en rejäl bardisk i mörkt trä ger ett välkomnande intryck. Har som regel tre real ales tillsammans med ett standardsortiment av övriga drycker.

Mat serveras självfallet både lunch och kväll. Har en liten uteplats på framsidan

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018