LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

Mayfair (12)

Bonds

Område:MayfairBonds
Adress:11-16 Dering Street
Bond Street
Old Cavendish Street: 94, 159, 390, N159, N207
Ägare:-
STort och rymligt vattenhål för de som väntar på fruar, döttrar, väninnor med flera, som botaniserar bland hyllorna på närbelägna Vicotria's Secret. Är mer en bar än en pub, även om det fanns real ale på tapp också. Ligger med andra ord på en tvärgata till New Bond Street, därav namnet och serverar självfallet även något att äta. Inget av det vi såg är särsklilt märkvärdigt och vi ger därför bara ett standartbetyg.

The Burlington Arms

Område:MayfairBurlington Arms
Adress:21 Old Burlington Street
Green Park
Conduit Street/Savile Row: C2
Ägare:--
En rymlig pub med bra sortiment. Här finns något för alla oavsett vad de vill ha. Kan varmt rekommendera Adnam's Oyster för de som tycker om stout. Många anser att i fråga om stout finns det bara Guinness, men då har de aldrig vågat testa något annat. Puben har stora, gasdrivna värmare utomhus för de som är rökare.

Chequers Tavern

Område:MayfairChequers Tavern
Adress:16 Duke Street, St. James
Green Park
Old Bond Street/Royal Academy: 9, 14, 19, 22, 38, N9, N19, N22, N38, N52, N97
Ägare:--
Liten och trång pub ett stycke utanför turiststråken kring Piccadilly. Relativt välsorterad. Tre cask ale fanns. Väggen bakom baren är dekorerad med en uppsjö öletiketter. Vi räknade till 12 som vi kände igen. Gästerna verkar till största delen bestå av lokalt folk, vilket inte är förvånande. Vi räknar denna pub till ett litet smultronställe, även om vi inte ger den så högt betyg.

The Clarence

Område:MayfairClarence
Adress:4 Dover Street
Green Park
Green Park Station: 9, 14, 19, 22, 38, C2, N9, N22, N38, N52, N97
Ägare:Nicholsons
På en tvärgata mitt emot Ritz hittar men the Clarence. För att vara en Nicholson’s är den ganska slätstruken och har ingen påtaglig atmosfär. Real ale finns i flera valörer och det är alltid ett plus. På det hela taget kändes puben ändå lite mysig, atmosfären till trots, eller avsaknaden av den kanske man skall säga.

Coach and Horses

Område:MayfairCoach and Horses
Adress:5 Bruton Street
Green Park
Berkley Square: C2
Ägare:--
Liten mysig pub långt från den traditionella turistfällan kring Piccadilly Circus. Namnet går igen i flera av Londons pubar. Dämpad belysning, mörk inredning och vackra, blyinfattade fönster. Här var det helt enkelt väldigt trevligt att vara. Serverar några cask ales vid sidan av exempelvis Guinness och Strongbow Cider. We like!

Coach and Horses

Område:MayfairCoach and Horses
Adress:5 Hill Street
Green Park
Green Park Station: 9, 14, 19, 22, 38, C2, N9, N22, N38, N52, N97
Ägare:Shepherd Neame
Grundad 1744, vilket gör den till den äldsta puben i Mayfair. Ligger i områdets hjärta vilket gör att den inte är så turistdragande. Serverar ett urval av bryggeriets egna real ales, men det märks att deras normala klientel föredrar vin och understundom även champagne.

Mayfair är ju ett finare område så att det finns Taitinger i olika valörer på hyllorna är kanske inte förvånande. Det var ändå väldigt trevligt här inne och vi kände oss på alla sätt välkomna. Vill man äta något får det bli lite mer enkel pubmat snarare än restaurangmat och det är inte fel det heller. Varma mackor eller korv med bröd funkar till en god öl.

TheDuke of York

Område:MayfairDuke of York
Adress:8 Dering Streeet
Bond Street
Old Cavendish Street: 94, 159, 390, N159, N207
Ägare:Greene King
En trivsam Taylor & Walker, alldeles invid New Bond Street. Består av flera våningar, men det vanligaste är att samlas på markplan, där den centrala baren sträcker ut sig längst in. Det finns ett sällskapsrum på bottenvåningen, där det går att samlas kring något av en mångs sällskapsspel. Här kan damer med fördel placera sina respektive, så att de själva kan tillbringa ett par timmar på Victoria's Secret, blott ett stenkast bort.

The Goat Tavern

Område:MayfairGoat Tavern
Adress:3 Stafford Street
Green Park
Old Bond Street/Royal Academy: 9, 14, 19, 22, 38, N9, N19, N22, N38, N52, N97
Ägare:--
Stafford Street hyser två pubar på varsin sida gatan. Goat Tavern är den ena av dessa och den är liten, trång men trivsam. Finns en liten sortering cask ale, bland dem London Pride och Spitfire. Puben har en hel del mysig inredning och en del speciella dekorationer som gör att man känner en lite extra gemytlig stämning. Om man tröttnar på den stora Kings Head på andra sidan gatan kan man med fördel gå över hit och ha det trevligt.

The King's Head

Område:MayfairKing's Head
Adress:10 Stafford Street
Green Park
Old Bond Street/Royal Academy: 9, 14, 19, 22, 38, N9, N19, N22, N38, N52, N97
Ägare:Nicholsons
Mitt emot Goat Tavern finner man the King's Head. En lite större pub med brett utbud både av dryck och mat. Som de flesta pubar serverar man både lunch och middag här. Sortimentet är av god kvalitet och det finns gott om plats att både sitta och stå. Det är en trevlig pub att ta en pint eller två på tillsammans med goda vänner.

The Mason's Arms

Område:MayfairMason's Arms
Adress:38 Maddox Street
Oxford Circus
Conduit Street/Savile Row: C2
Ägare:--
e undanskymt kan man finna denna pub. Inte så stor, men med stor atmosfär och bra sortiment. Vissa kvällar är det trångt om plats, men det går bra att stå i baren och dricka sin öl. Kommer man tidigt på kvällen är det oftast inga problem att sitta ner.

The Running Horse

Område:MayfairRunning Horse
Adress:50 Davies Street
Bond Street
Bond Street Station: 6, 7, 15, 23, 98, N7, N15, N98
Ägare:--
En lite popigare och modernare pub ett stycke söder om Oxford Street, inte långt från berömda Claridges där Gordon Ramsay har restaurang. Urvalet av Real Ale sträckte sig vid vårt besök till Adnam’s Broadside och London Pride. Här fanns en lagom kyld Guinness som smakade utmärkt. Lokalen var ganska stor och en trappa upp fanns en matsal för den hungrige.

The Windmill

Område:MayfairWindmill
Adress:6-8 Mill Street
Oxford Circus
Conduit Street/Savile Row: C2
Ägare:Youngs
En av få pubar sedan Young's bryggeri upphörde och slog sig samman med Wells. Nu heter de Wells & Young's och driver sina pubar separat från själva bryggerirörelsen. Däremot kan man i regel få öl från båda det vill säga att man finner Wells Bombardier vid sidan av Young's Bitter.

The Windmill är en relativt stor och trevlig pub med god sortering av Young's cask ale.

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018