LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

Monument (4)

The Red Lion

Område:MonumentRed Lion
Adress:8 Lombard Court
Monument
Fenchurch Street: 35, 47, 48, 149, 344, N35
Ägare:Nicholsons
Svårhittat pub, speciellt som man har konstruktionsarbeten runt omkring. Dock värd ett besök och där kan man njuta av flera real ales, cider, vin, gin och whisky, eller varför inte en Pimms. Då den ligger i City är den oftast trång kring lunch och efter sex på kvällen vardagar. Helgen har den tendens att vara stängd dock, som de flesta pubar i City of London.

The Ship

Område:MonumentShip
Adress:11 Talbot Court
Monument
Fenchurch Street: 35, 47, 48, 149, 344, N35
Ägare:Nicholsons
erligare en gömd pub som man skall veta vägen till för att hitta. Liten, men med möjlighet att dricka utomhus. Ytterligare utrymme finns också i Talbot Bar en trappa upp. Serverar tre real ale plus en gästale. Det var trevligt här, en pub att komma tillbaka till.

The Swan Tavern

Område:MonumentSwan Tavern
Adress:77-80 Gracechurch Street
Monument
Fenchurch Street: 35, 47, 48, 149, 344, N35
Ägare:Fullers
Otroligt trång pub ett stenkast från the Monument. Den består i princip av en bar med en dryg meter framför där folk kan stå. Längst in finns ett lite större hörn där man kan klämma in sig. Mest lokala besökare och den stänger tidigt, redan kl 21.00. Fullers sortiment finns i en lite bantad version tillsammans med det mesta i standardväg.

The Walrus and the Carpenter

Område:MonumentWalrus and the Carpenter
Adress:45 Monument Street
Monument
Monument Station: 15, 25, N15
Ägare:Nicholsons
Namnet kommer från Alice i Spegellandet och puben ligger nästan i skuggan av the Monument, minnesmärket över den stora branden 1666. Pudding Lane, där branden började, ligger bara ett stenkast bort. En vacker hörnpub som är större än man tror. Här finns en handfull real ales tillsammans med det vanliga urvalet ljusa öl, vin och spritdrycker. Trivsam och väldigt sansad pub.

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018