LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

Notting Hill (4)

The Duke of Wellington

Område:Notting HillDuke of Wellington
Adress:179 Portobello Road
Notting Hill Gate
Arundel Gardens: 52, 452, N52
Ägare:Youngs
När man trasslat sig igenom större delen av Portobello Market kan det vara gott med lunch. Denna Young’s Pub erbjuder en omfattande meny med mycket god mat. Priserna är naturligtvis lite högre till följd av det utmärkta läget. Puben är lite stimmig, men har trevlig personal och ett väl tilltaget sortiment.


För de som sett filmen Notting Hill med Hugh Grant och Julia Roberts, kan nämnas att denna pub förekommer i de allra första minuterna av filmen, strax innan man hamnar vid den blå dörr bakom vilken Hugh Grants karaktär bor.

The Earl of Lonsdale

Område:Notting HillEarl of Lonsdale
Adress:277-281 Westbourne Grove
Notting Hill Gate
Arundel Gardens: 52, 452, N52
Ägare:Samuel Smith
Ytterligare en av pubarna längs Portobello Road, även om officiella adressen är en annan. En intressant hörnpub med riktigt gammeldags inredning. Typisk Viktorians i stilen och påminner till viss del av Princess Louise i Holborn (som även den är Samuel Smith). Avgränsade bås med dörröppningar så låga att man nästan får krypa för att komma under dem. Vackert mönstrat glas kompletterar den mörka träinredningen och golvet är ett slitstarkt plankgolv. Bardisken är utformad för att kunna serva alla pubens avdelningar. Sortimentvis är det en typisk Samuel Smith, med deras egna ölmärken och diverse andra standardvaror.

Portobello Gold

Område:Notting HillPortobello Gold
Adress:95 Portobello Road
Notting Hill Gate
Chepstow Villas: 52, 452, N52
Ägare:--
Portobello Road är känd för sina antikvitetsbutiker och för lördagens loppmarknad. Som turist och besökare är det lätt att slinka in på denna på, då den ligger mitt i smeten. Svårare är det dock att få plats om man inte är där tidigt. Väggarna är fullda med fotografier och om man vill kan man köpa tryck av dessa. Bill Clinton var här på besök under slutet av sin tid som USA:s president och är väl mest känd för att ha glömt betala notan.

Puben har en väldigt stor matsal och kanske borde man äta lunch här någon gång.

Sun in Splendour

Område:Notting HillSun in Splendour
Adress:7 Portobello Road
Notting Hill Gate
Notting Hill Gate Station: 27, 28, 52, 328, 452, N28, N31, N52
Ägare:--
En lite sliten pub med mycket lågt urval av real ale (det fanns London Pride). Men detta spelar mindre roll, i alla fall för mig, för det var här på denna pub som gruppen Monty Python bildades i slutet av sextiotalet. Monty tog de efter ett gammalt original som brukade sitta i ett hörn och dricka om kvällarna. När man ser sig om i lokalen undrar man i vilket av de båda tillgängliga hörn han satt...

Här finns bekväma sittgrupper med stora, röda fåtöljer med gulddetaljer. Gott om bord och stolar finns också och köket serverar mat för den hungrige. Jag och Jimmy trivdes här i regnet.

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018