LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

Smithfield (8)

The Bishop's Finger

Område:SmithfieldBishop's Finger
Adress:9-10 West Smithfield
Barbican
Snow Hill: 17, 45, 63, N63
Ägare:Shepherd Neame
Mycket trivsam pub intill Smithfield Central Market, vid den cirkelformade gatan West Smithfield. Precis som alla Shepherd Neame har man ett rejält sortiment av egna cask ales, tillsammans med ett bra standardsortiment av övriga drycker. Serverar mat, såklart och en trappa upp finns en matsal. Om vädret tillåter kan man sitta utomhus också. Väggarna pryds av mängder av tavlor. Titta gärna efter de ekivoka reklamtrycken för Bishops Finger!

The Butcher's Hook and Cleaver

Område:SmithfieldButcher's Hook and Cleaver
Adress:61-63 West Smithfield
Barbican
Snow Hill: 17, 45, 63, N63
Ägare:Fullers
Puben med det intressanta namnet är riktigt stor och rymmer en mängd gäster, både drickande och ätande. Matsal finns en trappa upp. Vackra ljuskronor hänger i taket och det är verkligen en vacker pub. Bra service kombinerat med ett bra utbud av Fullers cask ale gör detta till en liten guldgruva.

TheCastle

Område:SmithfieldCastle
Adress:34 Cowcross Street
Farringdon
Farringdon Station: 63, N63
Ägare:-
Enligt den egna hemsidan, en lokal pub i Farringdon. Klassiskt mörk inredning och är ganska typisk för den här typen av pub. Ligger bekvämt några få steg från Farringdons tunnelbanestation och gör det enkelt för gäster att ta sig både hit och hem. Har kanske inte något som står ut, men är trots det värd besöket. En standardpub helt enkelt.

Fox and Anchor

Område:SmithfieldFox and Anchor
Adress:115 Charterhouse Street
Barbican
Barbican: 4, 56
Ägare:-
Denna intressant pub är riktigt rävaktig, precis som namnet antyder. Rävtemat följer besökaren ända till toabesöket, där damtoan för ovanlighetens skull inte är benämnd "Ladies" utan "Vixens". Herrarnas kallades "Reynards". Det åsido, så var det en trevlig pub och därtill mycket välbesökt. Kanske är det inte många turister på den här sidan av London, även om närheten till det som för många svenskar är "hemma" i London, Barbican (fast de som bor där är väl inte heller turister i ordets bemärkelse).

The Hand and Shears

Område:SmithfieldHand and Shears
Adress:1 Middle Street
Barbican
St Bartholomews Hospital: 56
Ägare:--
En verkligen genuint gammaldags, engelsk pub. Liten och trång, där baren är den centrala punkt kring vilken fyra avgränsade områden ligger. Har ett förnuftigt sortiment av gångbara drycker, vilket inkluderar både Courage Best och Directors Bitter. Dock har man inte Directors under sommaren. Menyn är skriven på hederlig griffeltavla. Väldigt mysig pub. Om toan varit hel hade vi gett fullt betyg. Innehavaren själv står för en stor del av betyget. Besök den!

The Hope

Område:SmithfieldHope
Adress:94 Cowcross Street
Barbican
Snow Hill: 17, 45, 63, N63
Ägare:Youngs
En liten pub på baksidan av London Central Market, Smithfield. Går i rött och brunt och är ganska stillsam mitt på eftermiddagen. Har standardsortimentet, men inget mer. Är en pub i mängden utan något som gör den speciell.

The One Tun

Område:SmithfieldOne Tun
Adress:125 Saffron Hill
Farringdon
Farringdon Station: 63, N63
Ägare:--
Ligger lite norr om Smithfield och hör väl egentligen till distriktet Farringdon, men den får vara med här. En av de få pubar vi hittat som har ett speciellt område för rökare (utomhus). Eftersom puben ligger lite avsides är här mest lokala besökare, eller i varje fall sådana som kommit hit speciellt. Lagom stor bar med det mesta man kan önska. Serverar till vår förvåning Thailändsk mat, men det är ju inget fel med det. Bara annorlunda.

The Rising Sun

Område:SmithfieldRising Sun
Adress:38 Cloth Fair
Barbican
St Bartholomews Hospital: 56
Ägare:Samuel Smith
En relativt traditionell Sam Smith pub. Dock utan små inglasade bås runt en central bar som kan vara vanligt förekommande. I ena hörnet hittade vi något så ovanligt som en darttavla med tillhörande digital räknare. En skylt ovanför tavlan inbjuder till att försöka träffa Bulls Eye på tavlan hos den lokala frisören och på så sätt vinna en gratis klippning. Som sagt, typiskt Sam Smith. Mycket lokal i karaktären och fri från turister :).

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018