LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

Soho (34)

The Angel

Område:SohoAngel
Adress:61-62 St. Giles High Street
Tottenham Court Road
Tottenham Court Road Station (S): 24, 29, 134, 176, 242, N29, N279
Ägare:Samuel Smith
En lite udda, väldigt stor pub, lite utanför turiststråket. Har en begränsad, men ändå varierad lunchmeny med traditionell engelsk mat. Det finns även en utomhusdel, The Garden och i ena halvan av puben finns möjlighet att spela dart. En klar pärla som gömmer sig bakom ett lite tråkigt yttre.

The Argyll Arms

Område:SohoArgyll Arms
Adress:18 Argyll Street
Oxford Circus
Great Titchfield Street: 7, 8, 10, 25, 55, 73, 98, 390, N7, N8, N55, N73, N98, N207
Ägare:Nicholsons
En väldigt trivsam pub alldeles vid Oxford Streets tunnelbana. Puben är större än man tror, det gäller bara att komma förbi baren. Här finns gott om glasytor med etsade motiv, stora dekorerade speglar med mera som ger en riktigt viktoriansk känsla. Gott om öl finns det också. Här kan man lätt placera sin man medan man springer upp och när längs Oxford Street och kollar alla affärer ;)

Blue Posts

Område:SohoBlue Posts
Adress:22 Berwick Street
Piccadilly Circus
Wardour Street (ON): 8, 10, 73, 390, N8, N73
Ägare:--
En gammaldags pub ett stycke in i Soho, i kvarter där inte så många turister brukar röra sig på kvällen. Det är dock inga problem att ta sig hit eller att vistas i området dag som kväll. Puben andas av familj och gemenskap på ett genuint, brittiskt sätt. Här kan man hitta minst två cask ales och i övrigt finns ett bra sortiment av både det ena och det andra. Vin kanske inte är en storsäljare, men det är det sällan på de gamla, riktiga pubarna.

Blue Posts

Område:SohoBlue Posts
Adress:88 Rupert Street
Piccadilly Circus
Trocadero/Haymarket: 14, 19, 38, N19, N38
Ägare:--
Liten, nästan oansenlig Sohopub, med gammaldags atmosfär. Baren är sliten och nött och hyllorna bakom är av ljust trä, snarare än blänkande mahogny. En trappa upp finns mer utrymme och ytterligare en bar. Storst sortiment av olika drycker, inte minst cask ales. Det var mycket annorlunda här och det gav en skön känsla att sitta med en London Pride och titta på folket och inredningen. En godkänd meny finns också för den som är hungrig.

Blue Posts

Område:SohoBlue Posts
Adress:18 Kingly Street
Oxford Circus
Conduit Street/Hamleys Toy Store (M): 6, 15, 23, 88, 94, 159, N15, N18, N109, N136
Ägare:Greene King
Liten mysig pub på baksidan av Hamley’s. Utmärkt för en pint efter någon timme bland högljudda barn. Inte så många Real Ale, men god sortering i vinkällaren. Man får nästan en känsla av att det är en vinbar och inte en pub. Öppen spis som sprider värme en blöt och kulen kväll. Trevligt.

Carlisle Arms

Område:SohoCarlisle Arms
Adress:2 Bateman Street
Leicester Square
Leicester Square Station: 24, 29, 176, N5, N20, N29, N41, N279
Ägare:--
En liten oansenlig pub hjärtat av Soho. Ingen större sortering real ale, men det fanns, trots allt. Vänlig och glad personal som serverade med glimten i ögat. Jag lyckades som vanligt beställa öl som precis tog slut i fatet, men det löste sig i alla fall. TV i nära takhöjd gav besökarna något att titta på medan de drack. Gästerna verkar vara företrädesvis unga.

The Clachan

Område:SohoClachan
Adress:34 Kingly Street
Oxford Circus
Conduit Street/Hamleys Toy Store (M): 6, 15, 23, 88, 94, 159, N15, N18, N109, N136
Ägare:Nicholsons
Trevlig hörnpub med klassikt mörk inredning. En trappa upp finns Liberty Bar & Dining Room. Puben ligger precis bakom Liberty och hette tidigare Bricklayer’s. Stor hästskoformad bardisk. Varierande sittplatser, både höga och låga stolar och bord. I matsalen där uppe kan man bli serverad en utsökt måltid med något gott att dricka till. Vi har gjort återbesök här och petet upp den ett pinnhål på rankingen. Det förtjänar den.

Coach and Horses

Område:SohoCoach and Horses
Adress:29 Greek Street
Leicester Square
Denmark Street: 14, 19, 24, 29, 37, 176, N5, N19, N20, N29, N37, N41, N279
Ägare:Greene King
Liten, men ganska gemytlig pub ett stenkast från Cambridge Circus. I detta lilla kvarter ryms inte mindre än tre pubar. Här hittade vi tre stycken real ale, London Pride, Greene King och Well’s Bombardier. Weston’s Cider finns på kran för de som hellre vill ha detta. I baren fanns ett piano på vilket någon glatt spelade under vårt besök.

Coach and Horses

Område:SohoCoach and Horses
Adress:1 Great Marlborough Street
Oxford Circus
Wardour Street (ON): 8, 10, 73, 390, N8, N73
Ägare:Greene King
En liten pub. Punkt. Nej några större ytor finns inte här utom en trappa upp i matsalen. Detta är ett typiskt snabbstopp där man tar en öl eller drink och drar vidare. Den är dock trevlig och har bra service, så det är inga problem där. Den känns bara väldigt trång.

Comptons

Område:SohoComptons
Adress:51-53 Old Compton Street
Leicester Square
Dean Street/Chinatown: 14, 19, 38, N19, N38
Ägare:--
En stor och trevlig pub, som vi efter en stund upptäckte troligtvis är gay (båda könen). Det finns inget på utsidan som skvallrar om detta, exempelvis den vanligt förekommande regnbågsflaggan, men då grabbarna börjar pussas drar man öronen åt sig en smula. Inte för att man inte är välkommen här utan att tillhöra standardklientelet, de flesta sådana här pubar accepterar vanliga besökare också under förutsättning att man är tolerant och respektfull mot övriga.

Nå, detta vattenhål i Soho serverar åtminstone några real ale vid sidan av ett stort standardsortiment. Mat finns också och på övervåningen har man en stor restarurant. Mycket populär på eftermiddagar och kvällar.

The Crown

Område:SohoCrown
Adress:64 Brewer Street
Piccadilly Circus
Trocadero/Haymarket: 14, 19, 38, N19, N38
Ägare:Nicholsons
Ett stycke in bakom Piccadilly Circus finner man denna utsökta pub. Trevlig bar där nere och en jättemysig matsal en trappa upp. God mat finns det här och jag skulle vilja påstå att det här med att äta på puben verkligen underskattas. I stället för att gå på restaurang - gå hit och njut av den goda maten och goda ölen. Utmärkt service får man också! Detta är en av våra topp-pubar.

De Hems Dutch Cafe Bar

Område:SohoDe Hems Dutch Cafe Bar
Adress:11 Macclesfield Street
Piccadilly Circus
Dean Street/Chinatown: 14, 19, 38, N19, N38
Ägare:Nicholsons
Alldeles vid en av portalerna till Chinatown ligger denna holländska pub. Otroligt livlig och den ligger också djupt inne i Soho. Är mer inriktad på ljust öl än real ale, men det finns alltid alternativ till detta. Stämningen här inne är alltid på topp. Gränsen till Chinatown går alldeles utanför och kanske kan det vara ett ställe att ta en pint innan man söker upp någon av de många restaurangerna där inne.

The Devonshire Arms

Område:SohoDevonshire Arms
Adress:17 Denman Street
Piccadilly Circus
Piccadilly Circus: 6, 15, 23, 88, 94, 159, 453, N15, N18, N136, N159
Ägare:--
Välbesökt, lagom trång Sohopub. Välsorterad på cask ale och har det mesta av övriga drycker. Dock fanns inte vaniljvodka till vissas besvikelse. Vinlistan är inte heller den bästa, men å andra sidan är det en pub och det man främst dricker här är öl. Mat serveras fram till klockan 22. Runt om i baren sitter stora TV-skärmar som visar sport och nyheter och en trappa upp finns en matsal

The Dog and Duck

Område:SohoDog and Duck
Adress:18 Bateman Street
Leicester Square
Denmark Street: 14, 19, 24, 29, 37, 176, N5, N19, N20, N29, N37, N41, N279
Ägare:Nicholsons
En liten trång och mysig pub ett kort stycke från Leicester Square och Cambridge Circus. Inredningen är från den senare viktorianska eran. Ytterligare utrymme finns i restauranten en trappa upp. Serverar tre real ales plus en veckans gästale. Serverar frukost, lunch och middag. En trevlig pub med ett lite roligt namn är vårt omdöme.

The Duke of Argyll

Område:SohoDuke of Argyll
Adress:37 Brewer Street
Piccadilly Circus
Trocadero/Haymarket: 14, 19, 38, N19, N38
Ägare:Samuel Smith
I hörnet Brewer Street/Great Windmill Street hittar man denna stora, öppna pub. På sitt sätt en typisk viktoriansk pub, men ändå inte då där är förvånansvärt mycket öppna ytor. En Samuel Smith-pub och då finns självfallet endast deras egen ale att tillgå, i alla valörer. Även övrigt utbud är något begränsat med för oss nordbor okända märken. Det finns många olika platser att sitta på, bara att välja mellan stolar, pallar, soffor… höga och låga.

The Duke of Wellington

Område:SohoDuke of Wellington
Adress:77 Wardour Street
Piccadilly Circus
Trocadero/Haymarket: 14, 19, 38, N19, N38
Ägare:--
En trång och lite högljudd pub, som faktiskt är mycket trivsam. Den ligger inte så långt upp i Soho, bara ett kort stycke från Piccadilly Circus. Här serveras i alla fall ett par real ales vid sidan av det vanliga standardsortimentet. En vacker spiraltrappa leder upp till andra våningen och restauranten där.

Vill man ta med sig ölen ut måste man tala om detta och blir då serverad i plastglas. Ganska bra försiktighetsåtgärd tycker vi, även om vi föredrar att stanna inne och få riktiga glas.

Vi tycker puben ligger över genomsnittet och rekommenderar den gärna.

The George

Område:SohoGeorge
Adress:1 d'Arblay Street
Oxford Circus
Wardour Street (ON): 8, 10, 73, 390, N8, N73
Ägare:Greene King
En pub med namn efter någon av kungarna eller prinsarna i historien (George I fick vi veta när vi frågade). Vid vårt besök pågick fasadrenovering och det gjorde att puben blev tämligen anonym från utsidan. Inne var den på något sätt precis så gediget sliten som en riktig pub skall vara. Fanns både stolar och fåtöljer att välja mellan och allt i allt var inredningen i lagom mörkt trä. I cask aleväg finns det garanterat en att få alla dagar och denna varierar. Bortsett från detta fanns det gott om dryck i sortimentet. Vi trivdes här inne.

The Golden Lion

Område:SohoGolden Lion
Adress:51 Dean Streret
Piccadilly Circus
Dean Street/Chinatown: 14, 19, 38, N19, N38
Ägare:--
Trevlig Sohopub där medelåldern ligger kring 35. Serverar mat och dryck med ett leende. Fyra real ales i regel. Prova gärna den iskalla Strongbow Cidern vilket är en njutning om det är varmt ute. Man kan dricka på utsidan, men då måste man säga till först och få ett plastglas i stället för det vanliga. För de som gärna dricker vin på puben är detta ingen vinstlott dock.

The Green Man

Område:SohoGreen Man
Adress:57 Berwick Street
Tottenham Court Road
Wardour Street (ON): 8, 10, 73, 390, N8, N73
Ägare:--
Läderfåtöljer och soffor i ena delen, höga bord och pinnstolar i den andra. En trevlig pub att vila ut i, ta skydd mot regnet, eller bara mysa en liten stund. Serverar lunch och middag. Här finns många olika sorters cask ale att välja mellan och självklart finns det mycket annat. Vinlistan är inte fy skam om man är på det humöret, eller om man vill ha cider finns det både på flaska och kran.

John Snow

Område:SohoJohn Snow
Adress:39 Broadwick Street
Oxford Circus
Wardour Street (ON): 8, 10, 73, 390, N8, N73
Ägare:Samuel Smith
Mörk från golv till tak och med ornamenterat glas och skiljeväggar och med en stor, central bar. Ni som känner igen beskrivningen förstår att vi talar om en Samuel Smithpub. Den är av allt att döma en populär pub och jag läste till och med om den i en tidning ombord på flyget. Det är som sagt full rulle här och personalen bakom disken har ständigt händerna fulla.

Nellie Dean of Soho

Område:SohoNellie Dean of Soho
Adress:89 Dean Street
Tottenham Court Road
Wardour Street (OL): 8, 25, 55, 98, N8, N55, N98, N207
Ägare:--
Liten hörnpub i Soho utan något som gör den speciell. Trång, då väldigt många kommer hit för att besöka den. I dryckesväg finns det mesta man kan önska sig och man kan till och med få något att äta. Dock saknar denna pub det där lilla extra.

The Old Coffee House

Område:SohoOld Coffee House
Adress:49 Beak Street
Oxford Circus
Conduit Street/Hamleys Toy Store (M): 6, 15, 23, 88, 94, 159, N15, N18, N109, N136
Ägare:Brodies
Liten obemärk pub med öl från eget microbryggeri. Lätt att missa då namnet och utsidan förleder något. Det var både roligt och intressant att hitta en sådan här pub mitt i Soho, bland alla de vanliga turistfällorna. Kan varmt rekommenderas, även om den ligger lite utanför den vanliga turisttraden. Det finns en och annan sådan här pub, men man måste leta lite för att hitta dem alla.

Pillars of Hercules

Område:SohoPillars of Hercules
Adress:7 Greek Street
Tottenham Court Road
Denmark Street: 14, 19, 24, 29, 37, 176, N5, N19, N20, N29, N37, N41, N279
Ägare:--
En liten, mörk pub ett stenkast från Soho Square. Vänlig personal och stort urval av real ale. Mycket gott om andra drycker finns det också, inklusive en stor sortering maltwhisky.

Mat finns att beställa i baren alla dagar i veckan

The Red Lion

Område:SohoRed Lion
Adress:14 Kingly Street
Oxford Circus
Conduit Street/Hamleys Toy Store (M): 6, 15, 23, 88, 94, 159, N15, N18, N109, N136
Ägare:Samuel Smith
Liten och mörk pub som man lätt missar om man bara spatserar längs Kingly Street. The Clachan och Blue Posts drar mer uppmärksamhet till sig, men är inte nödvändigtvis bättre. Samuel Smith betyder ett helt eget sortiment av organisk ale och inte så kända märken av andra drycker som gin och whisky. Dock finns allt man kan önska här.

Shakespeare's Head

Område:SohoShakespeare's Head
Adress:29 Great Marlborough Street
Oxford Circus
Oxford Circus Station/Regent Street: 6, 15, 139, C2
Ägare:--
Intill den lilla handelsgatan Carnaby Street ligger denna pub. Jag har besökt den några gånger med lite olika resultat. Senast fungerade allt bra, gången innan hade tjejen bakom disken aldrig hört talas om "real ale". Tyvärr är det så att många pubar anställer tillfällig arbetskraft från andra länder som saknar den ölkultur som finns i Storbritannien (även svenskar jobbar på pubar i London, men vi har bättre koll än vissa andra länder). Då kan det bli fel... Testa gärna själva för puben är lite för mysig att bara missas.

The Shaston Arms

Område:SohoShaston Arms
Adress:4 Ganton Street
Oxford Circus
Conduit Street/Hamleys Toy Store (M): 6, 15, 23, 88, 94, 159, N15, N18, N109, N136
Ägare:Hall & Woodhouse
Oväntad upptäckt mitt i Carnabyområdet. Hade ales från Dorset, vilket innebär Badger, Tanglefoot och så vidare. Hade mått på valvet in till baren med max bredd och höjd för att komma in. Mycket humoristiskt och vi klarade oss på alla ledder. Stämningen här var mycket trevlig.

The Ship

Område:SohoShip
Adress:116 Wardour Street
Oxford Circus
Wardour Street (ON): 8, 10, 73, 390, N8, N73
Ägare:Fullers
En pub vid en av Sohos större gator och därmed under stundom välbesökt. Ordenligt tilltagen bar med gott sortiment av cask ale och allt annat man kan önska. Serverar mat och har ett rum en trappa upp. I en del guider klassad som hårdrockspub, men detta märkte vi inte av då den musik som spelades var ganska allmän och med dämpad ljudnivå.

St. James's Tavern

Område:SohoSt. James's Tavern
Adress:45 Great Windmill Street
Piccadilly Circus
Trocadero/Haymarket: 14, 19, 38, N19, N38
Ägare:--
Hörnpub med stora fönster, alldeles bakom Piccadilly Circus upp längs Shaftesbury Avenue. Serverar både mat och dryck. Har minst två cask ales. God selektion av vin finns också. Med tanke på läget är det oftast mycket folk i farten här inne.

Star and Garter

Område:SohoStar and Garter
Adress:62 Poland Street
Oxford Circus
Wardour Street (ON): 8, 10, 73, 390, N8, N73
Ägare:--
En liten före detta Couragepub i hjärtat av Soho. I taket hänger bland annat gamla fina kopparpannor, porslinskannor och andra attiraljer. Väggarna pryds till största delen av gamla svartvita foton från förr i världen. Namnet, antar vi, stammar från Strumpebandsordern.

Här finns en god sortering av allt möjligt, inklusive cask ales. God stämning och en plats att hålla i hatten (eller kepsen).

Sun and Thirteen Cantons

Område:SohoSun and Thirteen Cantons
Adress:21 Great Pulteny Street
Piccadilly Circus
Piccadilly Circus: 6, 15, 23, 88, 94, 159, 453, N15, N18, N136, N159
Ägare:--
En lite annorlunda och ungdomlig pub. Saknade vid första anblick real ale, men när vi tittade närmare fanns London Pride på kran. Högst märkligt. Hur som helst antar vi att besökarna här är mer intresserade av ljus öl än mörk och vi som gillar det sistnämnda kan ju alltid ta en gin i stället.

Puben var stor och serverar även måltider för de hungriga. Atmosfären var glad och trevlig och även om stilen var ungdomlig kände man sig inte på något sätt utanför.

The Three Greyhounds

Område:SohoThree Greyhounds
Adress:25 Greek Street
Leicester Square
Denmark Street: 14, 19, 24, 29, 37, 176, N5, N19, N20, N29, N37, N41, N279
Ägare:Nicholsons
Vik av från Charing Cross Road i höjd med Cambridge Circus för att finna Greek Street och denna lilla pärla. Liten, mörk och full av liv. Fler lokala gäster än turister, i alla fall är det den känslan jag fick vid mitt besök. Precis som vanligt brukar det finnas en spännande gästale som man kan prova.

Waxy's Little Sister

Område:SohoWaxy's Little Sister
Adress:3 Lisle Street
Piccadilly Circus
Gerrard Place/Chinatown: 14, 19, 38, N19, N38
Ägare:--
Liten och annorlunda pub i Chinatown. Serverar det mesta i dryckesväg, men om man är ute efter cask ales är det svårt att hitta något. Här finns annars Guinness om andan faller på. Specialiserar sig mer på dryck än mat, men med alla asiatiska krogar runt om är det nog ett klokt val. Puben faller nog mest i kategorin där man tar nåt att dricka och sedan vandrar vidare.

The White Horse

Område:SohoWhite Horse
Adress:16 Newburgh Street
Oxford Circus
Conduit Street/Hamleys Toy Store (M): 6, 15, 23, 88, 94, 159, N15, N18, N109, N136
Ägare:Nicholsons
En pub I Carnabyområdet som är större invändigt än den ser ut för. Indelad i flera avdelningar, en på var sida om baren och en diskret liten nisch en halvtrappa ner. Som alla Nicholsonpubar finns här ett gediget sortiment, både i fråga om dryck och tilltugg. Trivsamt stopp.

The White Horse

Område:SohoWhite Horse
Adress:45 Rupert Street
Piccadilly Circus
Trocadero/Haymarket: 14, 19, 38, N19, N38
Ägare:Samuel Smith
En typisk Sam Smithpub ett halvt stenkast från vimlet på Shaftesbury Avenue. Ligger i närheten av flera teatrar, vilket inte minst tar sig uttryck i mänger av teateraffischer på väggen mitt emot baren. Ornamenterat glas och skiljeväggar och en rund bar kring vilken kunderna flockas. Mycket typisk Sam Smith som sagt var.

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018