LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

St. James's (4)

Blue Posts

Område:St. James'sBlue Posts
Adress:6 Bennet Street
Green Park
Old Bond Street/Royal Academy: 9, 14, 19, 22, 38, N9, N19, N22, N38, N52, N97
Ägare:--
Ligger inte så långt från the Ritz, men tillräckligt långt från Piccadilly för att inte dra alltför många turister. Här finns mest lokala besökare och det känns skönt, faktiskt. Njut av en pint Old Speckled Hen eller någon gästande ale i en trevlig och avslappnande miljö. Den här puben kommer man gärna tillbaka till.

The Golden Lion

Område:St. James'sGolden Lion
Adress:25 King Street
Green Park
Old Bond Street/Royal Academy: 9, 14, 19, 22, 38, N9, N19, N22, N38, N52, N97
Ägare:--
En liten, nästan oansenlig pub mitt emot det stora auktionshuset Christie's. Den verkar vara oerhört populär och om man ska tro det som står på deras hemsida har även Prins Charles varit här en gång och det som duger åt H.K.H. duger även åt oss.

Vi skulle vilja säga som en viss person gjorde vid annonserandet av Nobelpriset i litteratur: Äntligen! Vi har försökt komma tll skott på denna pub ett flertal gånger och har det inte varit stängt, har det varit privatfester eller så har man precis ringt i klockan och det går inte att beställa mer. Nu, denna inte så trevliga dag i allmänhet (jag var apförkyld) så kunde vi äntligen komma in, få en plats att sitta och njuta av lite real ale. Det var så trevligt här inne att vi faktiskt provade två sorter, vilket vi normalt inte gör.

Det var gott om andra gäster och därför lite trångt om saligheten. Den som vill kan också stå på utsidan och drick, något som är populärt bland alla rökare. En trappa upp finns en matsal som även kan hyras för egna fester om man så önskar.

The Red Lion

Område:St. James'sRed Lion
Adress:2 Duke of York Street
Piccadilly Circus
Regent Street/Charles II Street: 6, 9, 13, 15, 23, 139, 159, N9, N13, N15, N18, N52, N97, N136, N159
Ägare:Nicholsons
Med 3000 pubar bara i London är det inte underligt att flera har samma namn. Red Lion finns det gott om, men var och en har sin speciella atmosfär och karaktär. Den på Duke of York Street är ganska liten och intim. Ligger lite "off" vilket gör att få turister kommer hit om de inte specifikt letar pub i området. Bra service och bra urval av drycker.

The Red Lion

Område:St. James'sRed Lion
Adress:23 Crown Passage
Green Park
Old Bond Street/Royal Academy: 9, 14, 19, 22, 38, N9, N19, N22, N38, N52, N97
Ägare:--
Detta är en riktigt gammal pub. Enligt historien fanns en hemlig gång från St. James's Palace hit, så att kungen kunde ta sig ut ur slottet osedd - och kanske ta en bägare eller två. I gränden utanför utkämpades den sista duellen i London, sägs det. Mellan vilka vet jag inte, men så är det med legender och historier. Sant är att det är en riktigt trång gränd puben ligger i och inte är det så stort därinne heller. Men det har sin lilla tjusning att vara här.

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018