LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

Tower Hill (3)

The Chamberlain Hotel

Område:Tower HillChamberlain Hotel
Adress:130-135 Minoires
Aldgate
Crosswall: 15, 42, 78, 100, N15
Ägare:Fullers
En rejält tilltagen och bekväm pub, med många alternativa sittplatser. Allt från barstolar till skinngrupper. Fungerar också som hotell, något som antyds redan i namnet. Stor och med ett minst sagt fullständigt sortiment av Fuller’s drycker, samt väl tilltagen vinlista. Mycket välskötta toaletter ger plus, liksom en trevlig personal som kan sin sak. Prova gärna Golden Pride på flaska.

The Hung, Drawn and Quartered

Område:Tower HillHung, Drawn and Quartered
Adress:26-27 Great Tower Street
Tower Hill
Great Tower Street: 15, 25, N15
Ägare:Fullers
Härlig tegelbyggnad med ruskigt namn som härstammar från en urgammal avrättningssed. På väggarna hänger gamla replikor av porträtt i tunga guldramar, varvat med speglar. Porträtten är kungar och drottningar och andra prominenta personer som Francis Drake och Oliver Cromwell. En intressant pub med en stor sortering drycker.

The Monument

Område:Tower HillMonument
Adress:18 Fish Street Hill
Monument
Monument Station: 15, 25, N15
Ägare:Greene King
Ligger precis bredvid The Monument (ändå hör den till Tower Hill…) och är en stor och modern pub. Monumentet i fråga är ju över den stora branden 1666 och faktum är att denna startade inte långt från där denna pub nu ligger. Puben är stor och rymlig och, skulle jag vilja säga, traditionellt modern. Populär bland de som arbetar i närheten. 4+5 Cask Ale finns att välja mellan vid den extremt långa bardisken, Greene King, Abbot Ale m fl. God sortering på annat också, såsom vin och spritdrycker. Bra matsedel för den som är hungrig.

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018