LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

Victoria (7)

Bag O' Nails

Område:VictoriaBag O' Nails
Adress:6 Buckingham Palace Road
Victoria
Bressenden Place: 2, 16, 36, 38, 52, 73, 82, 46, C2, N16, N38, N73
Ägare:--
En pub alldeles i närheten av the Royal Mews. Öppnar klockan elva på förmiddagen och har en god sortering av både cask ales, guest ales och övrigt sortiment. Man serverar mat hela dagen och har en bra meny. Mer sittplatser hittar man en trappa upp och puben är rymlig och trevlig. Dock är den lite slätstruken och lämnar inte något riktigt bestående intryck när man väl druckit ur och gått där ifrån.

The Cask and Glass

Område:VictoriaCask and Glass
Adress:3-41 Palace Street
Victoria
Vauxhall Bridge Road/Victoria Station: 11, 24, 148, 211, 507, N2, N11, N44, N52, N136
Ägare:Shepherd Neame
Liten och undangömd pub på gångavstånd från Westminster Cathedral. Ligger i ett ganska lugnt område och är inte ens välfylld vid lunchtid. Trevlig bar med ett litet och gott sortiment av Cask ales och diverse andra drycker. Serverar inte mat, men väl smörgåsar och det finns en mängd varianter att välja mellan. Intressanta väggdekorationer, från litografier till upphittade föremål från renoveringsarbeten.

The Constitution

Område:VictoriaConstitution
Adress:42 Churton Street
Victoria
Belgrave Road: 24
Ägare:--
Trevlig pub i Pimlico/Victoria, vägg i vägg med kamerameckat (Nikon) Grays of Westminster. Stor bar med gott om utrymme inne och en liten utedel med träbänkar efter gatan. Här är det minst sagt perfekt att ta sig en öl medan man undersöker leksakerna man eventuellt köpt i butiken bredvid. Finns flera cask ales att välja mellan och man serverar lunch och middag måndagar till fredagar. Har även öppet lördagar, men inte söndagar.

The Duke of York

Område:VictoriaDuke of York
Adress:130-134 Victoria Street
Victoria
Victoria Station/Grosvenor Gardens: 11, 170, 211, N11
Ägare:--
Stor och behagligt röd pub. Mönstrade röda tapeter, rött tak och en blommig, röd matta. Området kring den bastanta baren har mört, välslitet trägolv. Här serveras upp till fyra cask ales och allt annat man kan önska sig, inklusive Guinness.

Man serverar frukost från £5 också och ja, det går att ta en öl även då. Lunch och middag finns också med på menyn. Sittplatserna varierar från högt till lågt. Det var en trevlig pub

The King's Arms

Område:VictoriaKing's Arms
Adress:77 Buckingham Palace Road
Victoria
Bressenden Place: 2, 16, 36, 38, 52, 73, 82, 46, C2, N16, N38, N73
Ägare:Greene King
Lite tystlåten pub i Victoria. Mörk och mysig inredning och det är lätt att hitta en plats att slå sig ner och njuta en stund. Flera cask ales finns att välja mellan och det finns självfallet ett gott urval av andra drycker också. Man serverar mat också och skulle det vara så att man inte får plats i bardelen så finns det mer utrymme en trappa upp. På denna pub kan man sitta en stund och meditera.

The Phoenix

Område:VictoriaPhoenix
Adress:14 Palace Street
Victoria
Vauxhall Bridge Road/Victoria Station: 11, 24, 148, 211, 507, N2, N11, N44, N52, N136
Ägare:--
Stor, ljus och rymlig. Finns övervåning och uteplats att tillgå. Mycket glad atmosfär. Värden mötte oss i dörren med ”stå inte där och glo, kom in vet jag!” God mat och bra urval av ales. Prima service. En överraskande oas på en bakgata i närheten av Victoria Station

The Prince of Wales

Område:VictoriaPrince of Wales
Adress:91 Wilton Road
Victoria
Warwick Way: 24
Ägare:--
Liten och mysig pub i Victoria/Pimlico-området. Detta är en ganska stilla del av London och, skulle jag påstå, helt utanför turiststråket. Av den anledningen är puben väl värd att leta upp. Om ni någon gång tänker besöka Grays of Westminster, så ligger denna pub på vägen dit. Serverar lunch mellan 12 och 15 dagligen och har ett flertal cask ales att erbjuda. Utöver detta finns det vanliga standardsortimentet av andra alkoholhaltiga drycker. Över baren sitter en rad roliga citat som man kan roa sig med att läsa medan man avnjuter sin pint.

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018