LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

Westminster (14)

Adam and Eve

Område:WestminsterAdam and Eve
Adress:81 Petty France
St James Park
New Scotland Yard: 11, 24, 148, 211, N2, N11, N44, N52, N136
Ägare:Greene King
Alldeles intill St. James's Parks tunnelbanestation, om du går ut via Palmer Street, ligger denna trevliga pub. Ofta välbesökt på eftermiddagarna, då den ligger bra till för pendlare. Den ingår i kedjan Taylor & Walker, vilket innebär ett standardsortiment av real ale, tillsammans med tillfälliga gäster.

Vi tycker att den ger känslan av en genuin pub. Läget gör att den kanske inte drar så mycket turister som pubar längs de större stråken i London. De serverar självklart även mat, utom när sommarhettan tvingar dem att stänga köket.

TheAlbert

Område:VictoriaAlbert
Adress:52 Victoria Street
St James Park
New Scotland Yard: 11, 24, 148, 211, N2, N11, N44, N52, N136
Ägare:Greene King
Stor och rymlig pub, ett stenkast från New Scotland Yard. Bred sortering av real ale och mycket gott om sittplatser. Det finns utrymme på båda sidor om baren och här och var finns små upphöjda öar för ett lite mer gemytligt umgänge. För de som är hungriga serveras både lunch och middag i matsalen en trappa upp (eller var gästerna tycker känns bra att sitta).

Puben ligger i en ganska trafikerad del av London, inte så långt från Westminster Cathedral och Victoria Station. Är defintivt ingen dussinpub, utan har behållt den gamla stilen så långt det är möjligt.

The Barley Mow

Område:WestminsterBarley Mow
Adress:104 Horsferry Road
St James Park
Marsham Road: 507
Ägare:--
Detta var en ganska stor pub. Större än man kanske kan tro när man närmar sig den. Här fanns lite olika sittplatser att välja mellan, från vanliga pallar och stolar till bekväma läderfåtöljer och soffor i området kring den öppna spisen. Det fanns ett fantastiskt bra urval av det mesta här, inklusive vår stadiga real ale. Mat serveras och menyn var inte så illa den heller.

Ett annat plus var den välskötta herrtoan, något som inte alltid är så självklart och detta ökar på betyget en aning. Vi kan inte annat än rekommendera denna lite undangömda pub.

Buckingham Arms

Område:WestminsterBuckingham Arms
Adress:62 Petty France
St James Park
New Scotland Yard: 11, 24, 148, 211, N2, N11, N44, N52, N136
Ägare:Youngs
Bakom Wellington Barracks ligger den lilla oansenliga gatan Petty France och det kanske inte är många turister som blötsligt inser att de befinner sig på den. Om så är fallet finns det en chans att de finner denna lilla pub, som är lite av en ljusglimt i mörkret. Innehavare är bryggeriet Young's, vilket borgar för mycket god real ale. Sortimentet varierar lite med årstiden, precis som det gör på riktiga pubar. Utrymmet kring bardrisken är begränsat och det finns några bås längre in, eller bord längs väggen. Stundtals är det trångt om saligheten, men det är väl värt besväret för en liten stund här.

The Feathers

Område:WestminsterFeathers
Adress:20 The Broadway
St James Park
New Scotland Yard: 11, 24, 148, 211, N2, N11, N44, N52, N136
Ägare:Nicholsons
En stor, vacker pub alldeles intill St. James’s Park tunnelbanestation, med Westminster Abbey inte långt bort. Som med de flesta Nicholsonpubar finns här gott om real ale att välja mellan. Puben serverar såväl frukost som lunch och middag. Det finns gott om sittplatser och man har även en övervåning, eller en hylla, där man kan sitta och både dricka och äta. Väldigt trevlig pub på alla sätt.

Lord Moon of the Mall

Område:WestminsterLord Moon of the Mall
Adress:16-18 Whitehall
Charing Cross
Whitehall/Trafalgar Square: 11, 24, 87, 88, 91, N2, N11, N18, N91
Ägare:Wetherspoon
En väldigt stor pub med massor av ale i utbudet. Ligger alldeles nedanför Trafalgar Square på den stora gata som leder ner mot parlamentet. Puben har olika avdelningar att sitta i. Bord och stolar för de som exempelvis vill äta något, soffgrupper för de som vill vräka sig lite och vanliga barstolar kring pelarbord lite här och där. Intressant miljö, men kanske lite väl stor för att få pubkänsla.

Marquis of Granby

Område:WestminsterMarquis of Granby
Adress:41 Romney Street
St James Park
Horseferry Road: 88
Ägare:Nicholsons
Undangömd på en bakgata ligger denna trevliga pub. En av många i London med detta namn. Personalen här är mycket vänlig och förekommande. Mycket populär pub vid lunchtid och en och annan politiker lär hitta vägen hit efter vad vi hört. Restaurangen en trappa upp brukar ha plats för den hungrige och maten är väldigt god. Rekommenderar varmt denna pub.

Old Shades

Område:WestminsterOld Shades
Adress:37 Whitehall
Charing Cross
Whitehall/Trafalgar Square: 11, 24, 87, 88, 91, N2, N11, N18, N91
Ägare:--
Så var vi där igen med gränsdragning för postdistrikten. Puben ligger i samma klunga som Silver Cross, The Clarence och Lord Moon och de båda första hör till Whitehall och Old Shades och Lord Moon till Westminster… Ja, jag menar post och inte pub, för det är postdistrikten som styr detta.

Nå, Old Shades är en stillsam liten pub med mörk träpanel. Här brukar man kunna få London Pride och Timothy Taylor, samt en trevlig meny att välja mat från. Vinlistan är likaså trevlig och man kan sitta här inne och njuta en god stund och slappna av från larmet av det ibland stökiga London.

The Old Star

Område:WestminsterOld Star
Adress:66 Broadway
St James Park
Westminster Abbey R: 11, 24, 148, 211, N2, N11, N44, N52, N136
Ägare:--
Mitt emot St. James’s Park T-banestation ligger denna lite annorlunda pub. Interiörmässigt är den mer lik en bar än en pub, men har fullt sortiment av allt man kan hitta på en pub, inklusive cask ales. Mycket trivsam personal. Här finns mer utrymme en trappa ner om så erfordras. Intrycket av vinbar förstärks av de många vinflaskor som dekorerar hyllorna runt om i lokalen. Annorlunda, men trevlig.

Sanctuary House Hotel

Område:WestminsterSanctuary House Hotel
Adress:33 Tothill Street
St James Park
Westminster Abbey R: 11, 24, 148, 211, N2, N11, N44, N52, N136
Ägare:Fullers
Nästan i skuggan av den väldiga Westminster Abbey ligger denna intressanta och vackra pub. Ordet Hotel i namnet antyder att man kan hyra rum här och är en kvarleva från den tid då endast hotell fick servera alkohol på söndagar. En stor bardisk med de flesta sorter man kan förvänta sig av en pub ägd av Fuller, Smith & Turner. Besök Abbeyn och smält intrycken här tillsammans med något att äta och dricka!

St. George's Tavern

Område:WestminsterSt. George's Tavern
Adress:14 Belgrave Road
Victoria
Warwick Way: 24
Ägare:--
Trevlig pub ett kort stycke från Victoria Station. Fungerar bra oavsett om du vill äta, dricka eller ta en fika. Öppet alla dagar. Finns många val av Cask Ale, både ordinarie och gästale. Från början var St. George’s en traditionell Music Hall Pub, men idag är den en "vanlig" pub.

The Strutton Arms

Område:WestminsterStrutton Arms
Adress:2 Strutton Ground
St James Park
New Scotland Yard: 11, 24, 148, 211, N2, N11, N44, N52, N136
Ägare:--
En relativt liten och ganska lokal pub som ligger utanför det vanliga turiststråket. Närmaste granne är New Scotland Yard och vi får kanske anta att kriminaliteten inte är så hög i området. Puben är en fotbollspub, vilket om inte annat märks på TV-skärmarna och på gästernas inlevelse om det råkar sändas en fotbollsmatch när de är på besök.

Sorteringen i baren är helt OK och det fanns några real ale att välja på jämte standardsortimentet på vin och sprit. Man kan äta här om man önskar och det finns en hel del bord att sitta vid, trots att puben som sagt är ganska liten. Atmosfären var varm och välkomnande - och vid fotbollsmatch högljudd.

Westminster Arms

Område:WestminsterWestminster Arms
Adress:9-10 Storey's Gate
St James Park
Westminster Abbey X: 88
Ägare:Shepherd Neame
En liten och stila pub alldeles invid Queen Elizabeth II Conference Center och Westminster Abbey. På eftermiddagen är det väldigt lugn här, men rusningen är antagligen påtaglig runt lunch från alla som arbetar i närheten. Kanske stannar de även till här på väg hem.

Shepherd Neame borgar för att det finns gott om real ale från det egna bryggeriet och denna pub är inget undantag. Personalen kanske inte är den mest snabba och sprudlande, men å andra sidan kanske det denna dag fanns anledning till en mer stillsam attityd då vårt besök sammanföll med den ceremoniella begravningen av Margaret Thatchen. Faktum är att hennes kista precis kom fram till krematoriet i Mortlake när vi druckit ur vår öl och i samband med detta började Abbeyns klockor att ringa.

Bortsett från detta är puben mycket trevlig och här finns matsal både uppe och nere och man kan till och med hyra den övre för privata fester om man så skulle önska.

White Horse and Bower

Område:WestminsterWhite Horse and Bower
Adress:86 Horseferry Road
St James Park
Horseferry Road: 88
Ägare:Shepherd Neame
Trivsam hörnpub i en del av London man sällan besöker. Puben ligger i Westminster, men en god bit söder om både abbeyn och parlamentet. Shepherd Neam äger denna pub och då fanns självklart deras egna real ale att välja mellan, Master Brew, Kent’s Best, Spitfire och Whitstable Bay.

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018