LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

Whitehall (3)

The Clarence

Område:WhitehallClarence
Adress:53 Whitehall
Charing Cross
Whitehall/Trafalgar Square: 11, 24, 87, 88, 91, N2, N11, N18, N91
Ägare:--
En av fyra pubar i övre delen av Whitehall, strax innan man kommer ut på Trafalgar Square. Inte så stor som exempelvis Silver Cross eller Lord Moon (som hör till Westminster och inte Whitehall fast den ligger mitt emot!), men den räcker till ändå. Lunchtid kan vara stökig då många av de som arbetar i regeringskanslierna runt om också måste ha något att äta. Finns en övervåning också att ta till om det behövs. Serverar som regel två Cask Ale, London Pride och en gästale.

The Red Lion

Område:WhitehallRed Lion
Adress:48 Parliament Street
Westminster
Parliament Square: 12, 53, 159, 453, N155, N159, N381
Ägare:Fullers
En populär pub i regeringskretsar och en pub som är smockfull av folk efter lunchtid på Stillestånds- dagen i november. Anledningen är förstås närheten till Cenotaphen där Drottningen lägger ner en krans varje år den söndag som är närmast 11/11. Puben är inte så stor, men har matsal en trappa upp. Nivåskillnaden mellan området framför baren och det till höger om den bör observeras, så att man inte står på öronen... Japp, jag är faktiskt allvarlig nu. Puben är ett perfekt stopp i samband med att man kikar in på Downing Street eller tittar på vaktavlösningen vid Horse Guards.

Silver Cross

Område:WhitehallSilver Cross
Adress:33 Whitehall
Charing Cross
Whitehall/Trafalgar Square: 11, 24, 87, 88, 91, N2, N11, N18, N91
Ägare:--
Ser ut att vara en liten pub, både på utsidan och precis när man klivit in. Sanningen är att den är enorm. När man inser hur stor den är, upptäcker man att det finns en jättestor avdelning en trappa ner också. Mat och dryck finns i parti och minut och Real Ale entusiasten finner minst tre olika sorter och kanske ytterligare något gästande märke. Det är en stilla och lugn pub i regel, men troligen är här fullt efter ceremonin på Remembrance Sunday lite längre ner på gatan.

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018