LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

Hammersmith (7)

TheBlue Anchor

Område:HammersmithBlue Anchor
Adress:13 Lower Mall
Hammersmith
Hammersmith Bridge: 33, 72, 209, 283, 419, 485
Ägare:-
Beläget vid Themsens kluckade vågor, strax ovan Hammersmith Bridge, ligger denna pub, med färger påminnande om en grekisk taverna. Snart 300 år gammal, grundad på denna plats år 1722 och med mycket historia i väggarna. Granne med en roddklubb, vilket också återspeglas i inredningen och på dekorationer på väggarna. Vi rekommenderar varmt denna pub som utgångspunkt för en promenad längs floden, speciellt för de som gärna besöker pubar bortom turiststråken. Det är väl värt att sitta en stund och bara njuta av sin pint.

TheDove

Område:HammersmithDove
Adress:19 Upper Mall
Ravenscourt Park
Dalling Road / Ravenscourt Park: 27, 190, 267, 391, H91, N9, N11
Ägare:Fullers
Denna pub stolserar med ett par intrassanta saker. Dels är det den med den minsta baren (smallest public bar room) och är certifierad av Guinness Book of Records för detta. Sedan lär en av Storbritanniens mest kända musikverk har skrivits här, Rule Britannia, i alla fall texten.

Den ligger i en trång passage, alldeles invid Themsen och är inte så liten som certifikatet från Guinness Rekordbok kan få oss att tro. Tvärtom är den ganska rymlig och har dessutom en baksidesterass invid vattnet, som rymmer gott om besökare. Ägs av Fuller, Smith & Turner, så här finns gott om god real ale, bland annat.

Hammersmith Ram

Område:HammersmithHammersmith Ram
Adress:81 King Street
Hammersmith
Hammersmith Bus Station: 9, 10, 27, 33, 72, 190, 211, 220, 267, 283, 295, 391, N9, N11, N97
Ägare:Youngs
En pub som är betydligt djupare än den är bred. Definitivt en lokal plats som ser få turister vandra in genom dörrarna. Som namne antyder, om man är ölnörd, så ägs den av Young's (vars bryggeri heter Ram's Brewery), vilket betyder att det finns real ale av mycket hög kvalitet. Exakt vad som finns i faten varierar efter årstiden, men den vanliga Young's Bitter serveras i regel året om.

Den som vill äta kan självfallet göra det och som på så många andra pubar står hamburgare högt på menyn (och då pratar vi riktiga burgare och inte McD). Har ni äran av att bo på ett hotell i Hammersmith, gör ett besök.

TheHampshire Hog

Område:HammersmithHampshire Hog
Adress:227 King Street
Ravenscourt Park
Dalling Road / Ravenscourt Park: 27, 190, 267, 391, H91, N9, N11
Ägare:-
Mycket roligt benämnd pub, vars skylt får den mest sure att le en smula. Ljus och rymlig, med anstrykning av barkänsla, även om det mycket tydligt är en pub. Perfekt för en middag med vännerna, eller varför inte som en plats för eftermiddagste. Ja, det finns en avdelning för detta faktiskt, något som kanske inte förknippas med en pub.

Det var kväll när vi var här och dessutom mitt i veckan, så det var inte många själar här, men vi trivdes gott.

The Laurie Arms

Område:HammersmithLaurie Arms
Adress:238 Shepherd's Bush Road
Hammersmith
Hammersmith Library: 72, 283
Ägare:--
En lite annorlunda pub ett stenkast från Hammersmith T-bana. Ungdomlig prägel och kanske lite stökig vissa kvällar. Biljardbord finns för den intresserade och maten är thai-inspirerad. Sin framtoning till trots serveras ett par cask ales, jämte Guinness och ett standardsortiment. Mer lokalpub än för turister.

The Swan

Område:HammersmithSwan
Adress:40 Hammersmith Broadway
Hammersmith
Hammersmith Bus Station: 33, 72, 283
Ägare:Nicholsons
Fabulöst stor pub invid Hammersmiths tunnelbanestation. Stor bottenvåning och jättestor övervåning. Själva baren är inte så himla stor, men vid vårt besök fanns här tio (10) olika cask ales att välja mellan. Helt otroligt! Eftersom det är en Nicholsonpub följer den sitt mönster och erbjuder alla och envar det bästa av det mesta. Här kan man utan vidare spendera en hel kväll.

The Trout

Område:HammersmithTrout
Adress:Broadway Shopping Centre
Hammersmith
Hammersmith Bus Station: 33, 72, 283
Ägare:Greene King
En lagom stor pub inuti det ganska stora shoppingcenter som bland annat inhyser Hammersmith tunnelbanestation. Precis som många andra pubar i liknande lokaler, är den hel, ren och fräsch. Här finns gott om utrymme att sitta på och man kan beställa mat under hela dagen. Bra sortiment i baren och trevlig personal. Allt är ungefär standard för en bra pub och kanske lite till.

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018