LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

Charing Cross (6)

Garrick Arms

Område:Charing CrossGarrick Arms
Adress:8-10 Charing Cross Road
Leicester Square
Trafalgar Square/Charing Cross Station (C): 24, 29, 176, N5, N20, N29, N41, N279
Ägare:Greene King
En rymlig pub ett stenkast från Trafalgar Square, ett kort stycke upp på Charing Cross Road. En traditionell pub för en modern tid. Lång, imponerande bardisk. Väldigt hektisk kvällstid och då mestadels frekventerad av ungdomar. Serverar en handfull real ale från egna bryggeriet.

The Porcupine

Område:Charing CrossPorcupine
Adress:48 Charing Cross Road
Leicester Square
Leicester Square Station: 24, 29, 176, N5, N20, N29, N41, N279
Ägare:Nicholsons
Precis vid tunnelbanestationen ligger denna mysiga pub. En trappa upp finns matsal där man kan äta såväl lunch som middag. Bra placering för den som promenerar längs gatan från Trafalgar Square. Den är inte så rymlig, men den är väldigt trevlig. Fick genomgå en renovering i början av 2010 och är nu i toppskick.

The Princess of Wales

Område:Charing CrossPrincess of Wales
Adress:27 Villiers Street
Embankment
Trafalgar Square/Charing Cross Station (K): 11, 87, 91, N11, N44, N47, N87, N91, N155
Ägare:Nicholsons
Ligger ett stenkast från stationen på väg upp mot The Strand. Enligt Nicholson's är puben döpt efter George IV:s första hustru och gamla foton av puben har hennes bild på skylten. Idag har den skylt som finns en bild i profil av Alexandra av Danmark, gemål till blivande Edward VII, vars tid som prinsessa av Wales varit den längsta i historien.

Ljudnivån här inne är extremt hög på kvällen vilket gör det svårt att konversera. Annars är puben rätt okej.

The Round Table

Område:Charing CrossRound Table
Adress:26-27 St. Martins Court
Leicester Square
Leicester Square Station: 24, 29, 176, N5, N20, N29, N41, N279
Ägare:--
I en liten gränd invid Wyndham's Theatre ligger denna lilla pub. Trivsam med mörk inredning, tegelväggar och låga bord och stolar. En ungdomlig pub med få turister, i alla fall kvällstid i regnet. Serverar Greene King IPA och en lokal ale med det osannolika namnet Fat Catz.

Sherlock Holmes

Område:Charing CrossSherlock Holmes
Adress:10-11 Northumberland Street
Embankment
Trafalgar Square/Charing Cross Station (K): 11, 87, 91, N11, N44, N47, N87, N91, N155
Ägare:Greene King
En av favoriterna ligger en kort promenad från Trafalgar Square i riktning mot Themsen. Eller bakom Embankment tunnelbanestation om man så vill. Här kan man avnjuta en pint Sherlock Holmes Ale, äta av Mrs Hudson's välkända paj och ta en titt på alla föremål ur Sherlock Holmes liv. På övervåningen finns en matsal där väggarna är täckta av fotografier ur filmer och TV-serier. Allt från Peter Cushing till Jeremy Brett. Lugnast är det här under eftermiddagen när japanerna inte hunnit hit (ja, Sherlock Holmes är megastor i Japan och folk vallfärdar hit).

I närheten ligger det hotell där Holmes och Watson träffade Henry Baskerville i äventyret Baskervilles Hund.

The Ship and Shovell

Område:Charing CrossShip and Shovell
Adress:1-3 Craven Passage
Embankment
Trafalgar Square/Charing Cross Station (K): 11, 87, 91, N11, N44, N47, N87, N91, N155
Ägare:Hall & Woodhouse
Detta är en lite udda pub som är delad i två halvor, en på var sida om gatan. Det finns säkert en intressant historia bakom, men vi har inte lyckats hitta den. De båda halvorna står i förbindelse med varandra via en källare, men besökarna får välja sida när de kommer och har ingen möjlighet att använda källargången för att byta sida. Då får man gå över gatan.

Namnet kommer från amiralen Sir Clowdisley Shovell, som mördades efter ett skeppsbrott av en ung kvinna för sin smaragdring . Amiralen är begravd under ett pampigt monument i Westminster Abbey.

Mycket mysig stämning och här serveras bara fina märken från Dorset som Badger, Tangle Foot och Pickled Partridges. Inte helt fel och puben kan varmt rekommenderas. Ligger inklämd i en gränd lite mellan the Sherlock Holmes och Princess of Wales.

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018