LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

17 pubar har fått högsta betyg

Angel and Crown

Område:Covent GardenAngel and Crown
Adress:57 St. Martin's Lane
Leicester Square
St Martins Place: 24, 29, 176, N5, N20, N29, N41, N279
Ägare:--
Liten och mysig pub med en restaurant en trappa upp. Ligger alldeles invid Noël Coward Theatre, vilket gör den perfekt för teaterbesökare. Närheten till såväl Leicester som Trafalgar Square gör puben lätt att nå för alla och envar. Vi rekommenderar middag här som alternativ till ett vanligt restaurantbesök.

Brook Green Hotel

Område:Shepherd's BushBrook Green Hotel
Adress:170 Shepherd's Bush Road
Hammersmith
Brook Green: 72, 220, 283, 295
Ägare:Youngs
Stor och öppen pub som även är ett hotell med 14 rum av hög standard. Imponerande lång bardisk, bakom vilken ett stort sortiment av spritdrycker och vin huserar. Flera cask ales finns och då självfallet Young's egna. Variation finns på sittplatser från höga bord och stolar till låga soffor. Mycket trevlig personal går sitt till att man trivs här. Denna pub gillade vi verkligen.

För er som är intresserade av att boka rum här kan denna länk vara bra: www.brookgreenhotel.co.uk

The Chamberlain Hotel

Område:Tower HillChamberlain Hotel
Adress:130-135 Minoires
Aldgate
Crosswall: 15, 42, 78, 100, N15
Ägare:Fullers
En rejält tilltagen och bekväm pub, med många alternativa sittplatser. Allt från barstolar till skinngrupper. Fungerar också som hotell, något som antyds redan i namnet. Stor och med ett minst sagt fullständigt sortiment av Fuller’s drycker, samt väl tilltagen vinlista. Mycket välskötta toaletter ger plus, liksom en trevlig personal som kan sin sak. Prova gärna Golden Pride på flaska.

Cittie of Yorke

Område:HolbornCittie of Yorke
Adress:22 High Holborn
Chancery Lane
Chancery Lane Station: 8, 25, 242, 521, N8
Ägare:Samuel Smith
Min favorit i City. Hit försöker jag komma en gång per resa, om det är möjligt, för att äta lunch. De har buffélunch och jag rekommenderar deras utmärkta chili con carne tillsammans med en öl. Sitta kan man göra i något av båsen och det är svårt att beskriva den underbara stämningen där. Ovanför den långa bardisken står enorma fat som en gång i tiden innehållit såväl öl som whisky. Kom gärna vid halvtvå för att undvika jätterusningen. Jag älskar denna pub!

Coach and Horses

Område:Covent GardenCoach and Horses
Adress:42 Wellington Road
Covent Garden
Southampton Street: 6, 9, 11, 13, 15, 23, 87, 91, 139, 176, N9, N11, N13, N15, N21, N26, N44, N47, N87, N89, N91, N155, N551
Ägare:--
Liten och trång pub i Covent Garden, ett stycke bortom Royal Opera House, på vägen till Theatre Royal Drury Lane. Lugn på dagen, vild på kvällen. Teaterbesökare, vanligt folk och turister trängs med varandra över en pint. Detta är en av de få pubar vi hittat som kan erbjuda en Courage Best Bitter, en smak från förr i världen. Besök den och njut!

The Crown

Område:SohoCrown
Adress:64 Brewer Street
Piccadilly Circus
Trocadero/Haymarket: 14, 19, 38, N19, N38
Ägare:Nicholsons
Ett stycke in bakom Piccadilly Circus finner man denna utsökta pub. Trevlig bar där nere och en jättemysig matsal en trappa upp. God mat finns det här och jag skulle vilja påstå att det här med att äta på puben verkligen underskattas. I stället för att gå på restaurang - gå hit och njut av den goda maten och goda ölen. Utmärkt service får man också! Detta är en av våra topp-pubar.

The Freemason's Arms

Område:Covent GardenFreemason's Arms
Adress:81-82 Long Acre
Covent Garden
Drury Lane: 1, 19, 38, 242, N1, N19, N35, N38, N41, N68
Ägare:Shepherd Neame
Stor och rymlig pub i Covent Garden. Utrustad med inte mindre än sex plattskärmar för TV i huvudbaren. Hygglig musik och trevlig personal. Detta är en kanonpub, ett smultronställe. Gott öl gör inte saken sämre. Har självfallet nästintill fullständigt Shepherd Neame sortiment och god sortering av allt annat man vill ha. Serverar mat av alla de slag och är berömd för precis allt. I alla fall enligt dem själva!

The Harp

Område:Covent GardenHarp
Adress:47 Chandos Place
Leicester Square
Trafalgar Square/Charing Cross Station (C): 24, 29, 176, N5, N20, N29, N41, N279
Ägare:--
Långsmal pub som när den fylls på med besökare tenderar att bli trång. Trots det är det en av de mest intressanta och bästa pubar vi varit på. Det finns en bakdörr ut till den minimala gränden bakom och de som röker brukar smita ut denna väg. En trappa upp finns ett litet herrklubbsliknande rum med stora skinnfåtöljer.

Bästa tiden att besöka denna trevliga pub är på förmiddagen. Här serveras real ale i långa banor och det finns ständigt ett dussin att tillgå, av varierande slag. Under många år har denna pub utsetts till Pub of the Year av Camra (The campaign for real ale), senast 2010.

Serverar en lättare lunch och har man tur kan man få plats vid ett av de få borden. Vänlig personal och en fantastisk miljö.

Marquis of Granby

Område:WestminsterMarquis of Granby
Adress:41 Romney Street
St James Park
Horseferry Road: 88
Ägare:Nicholsons
Undangömd på en bakgata ligger denna trevliga pub. En av många i London med detta namn. Personalen här är mycket vänlig och förekommande. Mycket populär pub vid lunchtid och en och annan politiker lär hitta vägen hit efter vad vi hört. Restaurangen en trappa upp brukar ha plats för den hungrige och maten är väldigt god. Rekommenderar varmt denna pub.

The Mawson Arms

Område:ChiswickMawson Arms
Adress:110 Chiswick Lane South
Turnham Green
Balfern Grove: 190
Ägare:Fullers
Detta är egentligen två pubar som blivit sammanbyggda. Det sägs att två bröder hade en pub tillsammans från början, men blev osams... Puben ligger på hörnet av Fuller, Smith & Turners egendom, med Griffin Brewery precis bakom. Serverar en utsökt lunch i vad man utan tvekan kan kalla en historisk lokal. Den här puben är ett måste för ölälskare.

Glöm inte att boka en plats på bryggerituren också! Även den är ett måste.

Nags Head

Område:KnightsbridgeNags Head
Adress:53 Kinnerton Street
Knightsbridge
Sloane Street/Knightsbridge Station: 19, 22, 137, 452, C1, N19, N22, N137
Ägare:--
Det första som slår en besökare här är hur annorlunda denna pub är. Liten och gemytlig med öppna spisar och kaminer. En liten, ganska trång bar och ett begränsat antal sittplatser. En trappa ner finns ett litet rum med stolar och bord. Det är faktiskt så att man behöver uppleva den för att förstå och ta in allt och jag kan inte i ord fästa alla detaljer eller beskriva den underbara atmosfären här.

Den skarpögde kanske ser bilden på den lilla tavlan vid bardisken, föreställande skådespelaren Jeremy Irons under ett besök på puben. Vem vet, han kanske är här ibland. Churchill Arms har fått omdömdet att vara Londons bästa pub. De som säger det har inte varit här.

Adnams cask ale finns att få och den är väldigt fin. Mobiler uppskattas inte, så ha dem på tyst (eller helst inte på alls). Hit måste man gå. Så enkelt är det.

Nell of Old Drury

Område:Covent GardenNell of Old Drury
Adress:29 Catherine Street
Covent Garden
Southampton Street: 6, 9, 11, 13, 15, 23, 87, 91, 139, 176, N9, N11, N13, N15, N21, N26, N44, N47, N87, N89, N91, N155, N551
Ägare:--
Liten, trång och gemytlig teaterpub, precis mitt emot Theatre Royal, Drury Lane. Sitt namn har den fått efter Nell Gwyn, skådespelerska och älskarinna till Charles II. Hon var oerhört populär på sin tid och till och med Pepys omnämner henne i sin dagbok, om än inte så smickrande kanske. Å andra sidan brukade hon själv kalla sig ”den protestantiska horan”, så det var nog i sin ordning.

Atmosfären är varm och vänlig och här finns mer plats en trappa upp. Detta är dock en pub för de som är törstiga, ty mat serveras inte här.

Sherlock Holmes

Område:Charing CrossSherlock Holmes
Adress:10-11 Northumberland Street
Embankment
Trafalgar Square/Charing Cross Station (K): 11, 87, 91, N11, N44, N47, N87, N91, N155
Ägare:Greene King
En av favoriterna ligger en kort promenad från Trafalgar Square i riktning mot Themsen. Eller bakom Embankment tunnelbanestation om man så vill. Här kan man avnjuta en pint Sherlock Holmes Ale, äta av Mrs Hudson's välkända paj och ta en titt på alla föremål ur Sherlock Holmes liv. På övervåningen finns en matsal där väggarna är täckta av fotografier ur filmer och TV-serier. Allt från Peter Cushing till Jeremy Brett. Lugnast är det här under eftermiddagen när japanerna inte hunnit hit (ja, Sherlock Holmes är megastor i Japan och folk vallfärdar hit).

I närheten ligger det hotell där Holmes och Watson träffade Henry Baskerville i äventyret Baskervilles Hund.

The Ship Tavern

Område:HolbornShip Tavern
Adress:12 Gate Street
Holborn
Holborn Station (K): 8, 25, 242, 521, N8
Ägare:--
En mycket speciell pub, inklämd mellan husen så att man nätt och jämt ser den. Detta är vad jag skulle vilja kalla en dold pub som man antingen snubblar över, eller känner till från början. Lättast att hitta om man kommer från Lincoln’s Inn Fields, kanske efter ett besök på John Soane’s Museum.

Puben är i det närmaste trekantig, har mörk inredning och ett gammaldags trägolv. Sittplatserna varierar från höga stolar till låga och på sina ställen finns det även soffor.

Ytterst trevlig personal och ett rikt utbud av cask ale och andra drycker gör detta till en av de bästa pubar som jag besökt. Matsal finnes en trappa upp och de har en väl varierad matsedel. Man kan inte annat än älska denna pub.

Silver Cross

Område:WhitehallSilver Cross
Adress:33 Whitehall
Charing Cross
Whitehall/Trafalgar Square: 11, 24, 87, 88, 91, N2, N11, N18, N91
Ägare:--
Ser ut att vara en liten pub, både på utsidan och precis när man klivit in. Sanningen är att den är enorm. När man inser hur stor den är, upptäcker man att det finns en jättestor avdelning en trappa ner också. Mat och dryck finns i parti och minut och Real Ale entusiasten finner minst tre olika sorter och kanske ytterligare något gästande märke. Det är en stilla och lugn pub i regel, men troligen är här fullt efter ceremonin på Remembrance Sunday lite längre ner på gatan.

Spread Eagle

Område:MaryleboneSpread Eagle
Adress:8 Woodstock Street
Bond Street
Old Cavendish Street: 94, 159, 390, N159, N207
Ägare:--
Väldigt trivsam pub, ett stenkast (knappt) söder om Oxford Street, i närheten av Bond Streets tunnelbana. Har troligen gott om besökare lunchtid och tidig kväll, men efter nio är det ganska lugnt här. Har ett flertal cask ales vid sidan av ett gott standardsortiment av det mesta. Mysiga lädersoffor längst in, där man kan sitta och gotta sig. Ytterligare en bar en trappa upp och där fanns det dessutom möjligheter att spela Dart!

The Three Tuns

Område:Marble ArchThree Tuns
Adress:1 Potman Mews South
Marble Arch
Orchard Street/Selfridges: 2, 30, 74, 82, 113, 274, N74
Ägare:--
Liten, intim pub i mörka nyanser som ligger på Portman Mews ett kort stycke från Marble Arch och Oxford Street. Nära till exempel Sainsburys eller Marks & Spencer. Vänlig personal som ser till att man har det bra. Man känner sig verkligen välkommen. Välsorterad matsedel och bar. Tre Cask Ale finns alltid att tillgå, bland dem London Pride. Detta var en liten pärla bland Londons alla pubar. We Like!

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018