LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

Pubar ägda av Greene King


32 pubar hittades (här visas 10 per sida).« första ‹ föregående | 1 2 3 4 | nästasista »

Adam and Eve

Område:WestminsterAdam and Eve
Adress:81 Petty France
St James Park
New Scotland Yard: 11, 24, 148, 211, N2, N11, N44, N52, N136
Ägare:Greene King
Alldeles intill St. James's Parks tunnelbanestation, om du går ut via Palmer Street, ligger denna trevliga pub. Ofta välbesökt på eftermiddagarna, då den ligger bra till för pendlare. Den ingår i kedjan Taylor & Walker, vilket innebär ett standardsortiment av real ale, tillsammans med tillfälliga gäster.

Vi tycker att den ger känslan av en genuin pub. Läget gör att den kanske inte drar så mycket turister som pubar längs de större stråken i London. De serverar självklart även mat, utom när sommarhettan tvingar dem att stänga köket.

TheAlbert

Område:VictoriaAlbert
Adress:52 Victoria Street
St James Park
New Scotland Yard: 11, 24, 148, 211, N2, N11, N44, N52, N136
Ägare:Greene King
Stor och rymlig pub, ett stenkast från New Scotland Yard. Bred sortering av real ale och mycket gott om sittplatser. Det finns utrymme på båda sidor om baren och här och var finns små upphöjda öar för ett lite mer gemytligt umgänge. För de som är hungriga serveras både lunch och middag i matsalen en trappa upp (eller var gästerna tycker känns bra att sitta).

Puben ligger i en ganska trafikerad del av London, inte så långt från Westminster Cathedral och Victoria Station. Är defintivt ingen dussinpub, utan har behållt den gamla stilen så långt det är möjligt.

The Anchor

Område:SouthwarkAnchor
Adress:34 Park Street
London Bridge
Southwark Bridge/Bankside Pier: 344
Ägare:Greene King
En väldigt stor och historiskt sett gammal pub vid Themsen. Halvtrappor och etage hit och dit gör detta till en mycket rymlig pub, vilket behövs då den verkar vara mycket populär och välbesökt. Plats finns i mängder om man känner för att sitta ner, antingen för att äta från den trevliga matsedeln, eller bara ta något att dricka.

På utsidan hittar man en enorm terrass med utsikt över vattnet och en fin vy av St Paulskatedralen. Är kanske lite stökig framåt sena eftermiddagen och kvällen och detta gör att de historiska vingslagen lätt drunknar i sorlet från de många besökarna.

The Black Lion

Område:BayswaterBlack Lion
Adress:123 Bayswater Road
Queensway
Queensway Station: 70, 94, 148, 390, N207
Ägare:Greene King
Stor pub precis om hörnet från korsningen Queensway/Bayswater Road. Passar bra om man shoppat längs Queensway eller tagit en promenad runt Kensington Gardens. Ganska full av människor mitt på dagen, men det är inget problem för här finns gott om platser att både dricka och äta. Finns ett bra sortiment av både cask ales och annat gott här. Gedigen matsedel.

Blue Posts

Område:SohoBlue Posts
Adress:18 Kingly Street
Oxford Circus
Conduit Street/Hamleys Toy Store (M): 6, 15, 23, 88, 94, 159, N15, N18, N109, N136
Ägare:Greene King
Liten mysig pub på baksidan av Hamley’s. Utmärkt för en pint efter någon timme bland högljudda barn. Inte så många Real Ale, men god sortering i vinkällaren. Man får nästan en känsla av att det är en vinbar och inte en pub. Öppen spis som sprider värme en blöt och kulen kväll. Trevligt.

The City Tavern

Område:Cannon StreetCity Tavern
Adress:29-30 Lawrence Lane
Bank
Bread Street: 8, 25, 242, N8
Ägare:Greene King
En liten avsides citypub inte långt från Guildhall. Rymlig, med god atmosfär och gott om gäster kring lunch. Bra sortering i baren. På cask alesidan är det självfallet det egna ölet i tappen. Museum of London ligger inte så långt undan och det passar utmärkt att ta sig hit efteråt och ta en bit mat eller en pint. Matsedeln är omfattande och det kan vara svårt att välja bland det goda. Vi rekommenderar dock deras goda Beef Lasagne.

Coach and Horses

Område:SohoCoach and Horses
Adress:1 Great Marlborough Street
Oxford Circus
Wardour Street (ON): 8, 10, 73, 390, N8, N73
Ägare:Greene King
En liten pub. Punkt. Nej några större ytor finns inte här utom en trappa upp i matsalen. Detta är ett typiskt snabbstopp där man tar en öl eller drink och drar vidare. Den är dock trevlig och har bra service, så det är inga problem där. Den känns bara väldigt trång.

Coach and Horses

Område:SohoCoach and Horses
Adress:29 Greek Street
Leicester Square
Denmark Street: 14, 19, 24, 29, 37, 176, N5, N19, N20, N29, N37, N41, N279
Ägare:Greene King
Liten, men ganska gemytlig pub ett stenkast från Cambridge Circus. I detta lilla kvarter ryms inte mindre än tre pubar. Här hittade vi tre stycken real ale, London Pride, Greene King och Well’s Bombardier. Weston’s Cider finns på kran för de som hellre vill ha detta. I baren fanns ett piano på vilket någon glatt spelade under vårt besök.

TheCrab

Område:ÖvrigaCrab
Adress:94 High Street, Shanklin
Waterloo Station
Lokal busslinje saknas: -
Ägare:Greene King
För att besöka denna pub behövs det lite mer än ett besök i London, då den ligger på Isle of Wight i Engelska Kanalen. Den lilla orten Shanklin har flera pubar, men det här är nog i särklass den vackraste. Ägs av Greene King, något som borgar för att det med största sannolikhet går att få en Abbot Ale. Serverar dessutom fantastiskt god mat och har en kunnig och välkomnande personal.

Vi rekommenderar varmt ett besök här, varför inte som avslutning på ett besök i Shankling Chine, som ligger strax intill.

TheDuke of York

Område:MayfairDuke of York
Adress:8 Dering Streeet
Bond Street
Old Cavendish Street: 94, 159, 390, N159, N207
Ägare:Greene King
En trivsam Taylor & Walker, alldeles invid New Bond Street. Består av flera våningar, men det vanligaste är att samlas på markplan, där den centrala baren sträcker ut sig längst in. Det finns ett sällskapsrum på bottenvåningen, där det går att samlas kring något av en mångs sällskapsspel. Här kan damer med fördel placera sina respektive, så att de själva kan tillbringa ett par timmar på Victoria's Secret, blott ett stenkast bort.

« första ‹ föregående | sidan 1 av 4 | nästasista »

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018