LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

Pubar ägda av Samuel Smith


17 pubar hittades (här visas 10 per sida).« första ‹ föregående | 1 2 | nästasista »

The Angel

Område:SohoAngel
Adress:61-62 St. Giles High Street
Tottenham Court Road
Tottenham Court Road Station (S): 24, 29, 134, 176, 242, N29, N279
Ägare:Samuel Smith
En lite udda, väldigt stor pub, lite utanför turiststråket. Har en begränsad, men ändå varierad lunchmeny med traditionell engelsk mat. Det finns även en utomhusdel, The Garden och i ena halvan av puben finns möjlighet att spela dart. En klar pärla som gömmer sig bakom ett lite tråkigt yttre.

Blue Posts

Område:FitzroviaBlue Posts
Adress:81 Newman Street
Tottenham Court Road
Wardour Street (OL): 8, 25, 55, 98, N8, N55, N98, N207
Ägare:Samuel Smith
En av många Samuel Smithpubar i London. Detta är den andra vi hittar som har en darttavla med digital räknare. Puben ligger norr om Oxford Street i närheten av Royal Mail. Den är rymlig och om man vill får man även stå på utsidan och dricka. Lite slätstruken, men ändå vänlig och förekommande.

The Bricklayer's Arms

Område:FitzroviaBricklayer's Arms
Adress:31 Gresse Street
Tottenham Court Road
Percy Street: 10, 14, 24, 29, 73, 134, 390, N5, N20, N29, N73, N253, N279
Ägare:Samuel Smith
En annorlunda pub som man måste leta lite efter, då den inte ligger längs något av huvudstråken. Gresse Street ligger bakom Odeonbiografen på Tottenham Court Road, den som ligger mitt emot puben Jack Horner. Kommer man från Oxford Street får man leta sig upp längs med Rathbone Street och sedan ta höger ett stycke upp. Puben är vacker och trevlig och som namnet antyder känns det som om det är murargillet som byggt den. Det märks om inte annat på insidan där man kan hitta trivsamma hörnplatser att tillbringa en timme eller två. God mat och dryck finns.

The Champion

Område:FitzroviaChampion
Adress:12-13 Wells Street
Oxford Circus
Wardour Street (OL): 8, 25, 55, 98, N8, N55, N98, N207
Ägare:Samuel Smith
Ligger alldeles bakom Oxford Street Plaza och passar utmärkt för en paus under shoppingrundan. Runtom puben finns blyinfattade fönster med gammaldags motiv, nästan lite kyrkostil. I den centrala baren finns det vanliga Sam Smithsortimentet. För den hugade finns under stundom tillgång till klassisk pubmat. Då den ligger ovanför Oxford Street är det oftast ganska lugnt här. Darttavla finns och vi börjar tro att det bara är Sam Smith som erbjuder detta :)

The Chandos

Område:Covent GardenChandos
Adress:29 St. Martin's Lane
Charing Cross
St Martins Place: 24, 29, 176, N5, N20, N29, N41, N279
Ägare:Samuel Smith
En liten hörnpub alldeles bakom St. Martin-in-the-Fields. Liksom många andra pubar finns här mycket mörk träinredning, vilket ger ett trevligt intryck. Finns inte mycket ale att välja på här, men Samuel Smiths egen går ner utan problem.

Cittie of Yorke

Område:HolbornCittie of Yorke
Adress:22 High Holborn
Chancery Lane
Chancery Lane Station: 8, 25, 242, 521, N8
Ägare:Samuel Smith
Min favorit i City. Hit försöker jag komma en gång per resa, om det är möjligt, för att äta lunch. De har buffélunch och jag rekommenderar deras utmärkta chili con carne tillsammans med en öl. Sitta kan man göra i något av båsen och det är svårt att beskriva den underbara stämningen där. Ovanför den långa bardisken står enorma fat som en gång i tiden innehållit såväl öl som whisky. Kom gärna vid halvtvå för att undvika jätterusningen. Jag älskar denna pub!

The Cock Tavern

Område:FitzroviaCock Tavern
Adress:27 Great Portland Street
Oxford Circus
Oxford Circus Station/Margaret Street: 3, 12, 88, 453, C2, N3, N7, N18, N109, N136, N207
Ägare:Samuel Smith
En ganska typisk Sam Smithpub i två våningar. Har det vanliga sortimentet och en trevlig meny. Ligger bra till om man shoppar längs Oxford Street och en paus för lunch här är ganska trevligt. Väljer man att sitta vid ett fönster kan man studera flödet av människor utanför. Precis som på alla Samuel Smiths pubar är priserna helt okej.

The Crown

Område:BloomsburyCrown
Adress:51 New Oxford Street
Tottenham Court Road
New Oxford Street (Z): 8, 25, 98, N8, N55, N98, N207
Ägare:Samuel Smith
Liten, mörk Bloomsburypub med stillsam atmosfär. Väggarna pryds av porträtt på gamla medlemmar av Bloomsburygruppen, exempelvis Lytton Strachey och Roger Fry. Fönstren mot gatan är till hälften mönstrade, vilket gör förbipasserande människor och fordon lite diffusa. Inredningen går i brunt, som de flesta Samuel Smith-pubar och här inne var det riktigt mysigt att sitta och smutta på en Sovereign Bitter.

The Duke of Argyll

Område:SohoDuke of Argyll
Adress:37 Brewer Street
Piccadilly Circus
Trocadero/Haymarket: 14, 19, 38, N19, N38
Ägare:Samuel Smith
I hörnet Brewer Street/Great Windmill Street hittar man denna stora, öppna pub. På sitt sätt en typisk viktoriansk pub, men ändå inte då där är förvånansvärt mycket öppna ytor. En Samuel Smith-pub och då finns självfallet endast deras egen ale att tillgå, i alla valörer. Även övrigt utbud är något begränsat med för oss nordbor okända märken. Det finns många olika platser att sitta på, bara att välja mellan stolar, pallar, soffor… höga och låga.

The Earl of Lonsdale

Område:Notting HillEarl of Lonsdale
Adress:277-281 Westbourne Grove
Notting Hill Gate
Arundel Gardens: 52, 452, N52
Ägare:Samuel Smith
Ytterligare en av pubarna längs Portobello Road, även om officiella adressen är en annan. En intressant hörnpub med riktigt gammeldags inredning. Typisk Viktorians i stilen och påminner till viss del av Princess Louise i Holborn (som även den är Samuel Smith). Avgränsade bås med dörröppningar så låga att man nästan får krypa för att komma under dem. Vackert mönstrat glas kompletterar den mörka träinredningen och golvet är ett slitstarkt plankgolv. Bardisken är utformad för att kunna serva alla pubens avdelningar. Sortimentvis är det en typisk Samuel Smith, med deras egna ölmärken och diverse andra standardvaror.


« första ‹ föregående | sidan 1 av 2 | nästasista »

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018