LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar

Pubar ägda av Shepherd Neame


11 pubar hittades (här visas 10 per sida).« första ‹ föregående | 1 2 | nästasista »

The Bishop's Finger

Område:SmithfieldBishop's Finger
Adress:9-10 West Smithfield
Barbican
Snow Hill: 17, 45, 63, N63
Ägare:Shepherd Neame
Mycket trivsam pub intill Smithfield Central Market, vid den cirkelformade gatan West Smithfield. Precis som alla Shepherd Neame har man ett rejält sortiment av egna cask ales, tillsammans med ett bra standardsortiment av övriga drycker. Serverar mat, såklart och en trappa upp finns en matsal. Om vädret tillåter kan man sitta utomhus också. Väggarna pryds av mängder av tavlor. Titta gärna efter de ekivoka reklamtrycken för Bishops Finger!

The Bloomsbury Tavern

Område:BloomsburyBloomsbury Tavern
Adress:236 Shaftesbury Avenue
Tottenham Court Road
New Oxford Street (Z): 8, 25, 98, N8, N55, N98, N207
Ägare:Shepherd Neame
Stillsam pub vid slutet av Shaftes-bury Avenue. Mellanbrun träinredning och en gedigen bar. Här finns självfallet ett flertal egna ales. Organiska Whitstable Bay finns att få på flaska. Mat serveras och det finns en restaurangdel en trappa upp. Trevlig och välkomnande stämning. För den nödige kan nämnas att toan var fräsch.

The Cask and Glass

Område:VictoriaCask and Glass
Adress:3-41 Palace Street
Victoria
Vauxhall Bridge Road/Victoria Station: 11, 24, 148, 211, 507, N2, N11, N44, N52, N136
Ägare:Shepherd Neame
Liten och undangömd pub på gångavstånd från Westminster Cathedral. Ligger i ett ganska lugnt område och är inte ens välfylld vid lunchtid. Trevlig bar med ett litet och gott sortiment av Cask ales och diverse andra drycker. Serverar inte mat, men väl smörgåsar och det finns en mängd varianter att välja mellan. Intressanta väggdekorationer, från litografier till upphittade föremål från renoveringsarbeten.

Coach and Horses

Område:MayfairCoach and Horses
Adress:5 Hill Street
Green Park
Green Park Station: 9, 14, 19, 22, 38, C2, N9, N22, N38, N52, N97
Ägare:Shepherd Neame
Grundad 1744, vilket gör den till den äldsta puben i Mayfair. Ligger i områdets hjärta vilket gör att den inte är så turistdragande. Serverar ett urval av bryggeriets egna real ales, men det märks att deras normala klientel föredrar vin och understundom även champagne.

Mayfair är ju ett finare område så att det finns Taitinger i olika valörer på hyllorna är kanske inte förvånande. Det var ändå väldigt trevligt här inne och vi kände oss på alla sätt välkomna. Vill man äta något får det bli lite mer enkel pubmat snarare än restaurangmat och det är inte fel det heller. Varma mackor eller korv med bröd funkar till en god öl.

The Cock and Woolpack

Område:BankCock and Woolpack
Adress:6 Finch Lane
Mansion House
Old Broad Street: 8, 26, 242, 388, N8, N26
Ägare:Shepherd Neame
I en liten gränd (nästan) bakom Royal Exchange, ligger denna lilla citypub. Hit hittar inga turister, om de inte vet adressen och därför är besökarna affärsmän som tar en öl efter jobbet (eller under lunchen). Mat serveras om man är hungrig och matsedeln är utmärkt. Denna pub är inte öppen sent på kvällen eller under helgen.

The Freemason's Arms

Område:Covent GardenFreemason's Arms
Adress:81-82 Long Acre
Covent Garden
Drury Lane: 1, 19, 38, 242, N1, N19, N35, N38, N41, N68
Ägare:Shepherd Neame
Stor och rymlig pub i Covent Garden. Utrustad med inte mindre än sex plattskärmar för TV i huvudbaren. Hygglig musik och trevlig personal. Detta är en kanonpub, ett smultronställe. Gott öl gör inte saken sämre. Har självfallet nästintill fullständigt Shepherd Neame sortiment och god sortering av allt annat man vill ha. Serverar mat av alla de slag och är berömd för precis allt. I alla fall enligt dem själva!

The Spanish Galleon

Område:GreenwichSpanish Galleon
Adress:48 Greenwich Church Street
Cutty Sark
Greenwich Church Street: 188, 189, N1
Ägare:Shepherd Neame
En pub med sjöfartsanknytning, som de flesta här i Greenwich. Gammaldags och traditionell, med ganska ljus inredning. Serverar sin egen cask ale tillsammans med standardsortimentet. Mat serveras alla dagar. Här finns gott om plats, i regel, att slå sig ner på. Dock känns den om en pub i mängden.

Tom Cribb

Område:Leicester SquareTom Cribb
Adress:36 Panton Street
Leicester Square
Haymarket: 3, 12, 88, 159, 453, N18, N136, N159
Ägare:Shepherd Neame
Ganska liten hörnpub i närheten av Leicester Square. Serverar real ale från det egna bryggeriet. Har ingen övervåning och ingen källarbar, så det kan bli trångt här lunchtid. Söndag kvällar är det dock perfekt för en pint före ett teater- eller biobesök.

Westminster Arms

Område:WestminsterWestminster Arms
Adress:9-10 Storey's Gate
St James Park
Westminster Abbey X: 88
Ägare:Shepherd Neame
En liten och stila pub alldeles invid Queen Elizabeth II Conference Center och Westminster Abbey. På eftermiddagen är det väldigt lugn här, men rusningen är antagligen påtaglig runt lunch från alla som arbetar i närheten. Kanske stannar de även till här på väg hem.

Shepherd Neame borgar för att det finns gott om real ale från det egna bryggeriet och denna pub är inget undantag. Personalen kanske inte är den mest snabba och sprudlande, men å andra sidan kanske det denna dag fanns anledning till en mer stillsam attityd då vårt besök sammanföll med den ceremoniella begravningen av Margaret Thatchen. Faktum är att hennes kista precis kom fram till krematoriet i Mortlake när vi druckit ur vår öl och i samband med detta började Abbeyns klockor att ringa.

Bortsett från detta är puben mycket trevlig och här finns matsal både uppe och nere och man kan till och med hyra den övre för privata fester om man så skulle önska.

White Horse and Bower

Område:WestminsterWhite Horse and Bower
Adress:86 Horseferry Road
St James Park
Horseferry Road: 88
Ägare:Shepherd Neame
Trivsam hörnpub i en del av London man sällan besöker. Puben ligger i Westminster, men en god bit söder om både abbeyn och parlamentet. Shepherd Neam äger denna pub och då fanns självklart deras egna real ale att välja mellan, Master Brew, Kent’s Best, Spitfire och Whitstable Bay.


« första ‹ föregående | sidan 1 av 2 | nästasista »

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018