LondonInfo.Se 

En guide till Londons pubar


På denna sida kan du söka bland de pubar som finns med i guiden (271 st). Genom att klicka på länkarna ovan visas alla pubar i ett givet område. Använder du sökrutan kan du specificera ett namn att söka efter och om du är osäker kan du använda % som wildcard (exempelvis black% för att hitta pubar som börjar på ordet "black").

Använd inte "the" utan sök på pubnamnet utan detta. Pubarnas namn har dessutom ordet "and" och inte tecknet "&" inlagt i databasen ("Coach and Horses"). En och annan pub använder sig dessutom även apostrof i namnet, dvs en ' och det gör att att sökning på Kings Arms inte ger något resultat, eftersom puben heter King's Arms. Då är det många gånger lättare att använda % i sökningen och söka på king%. Det kan vara bra att veta :)

Du kan även välja att bara visa de pubar i guiden som har blivit certifierade av Cask Marque Trust. Kom ihåg att denna information var korrekt när vi besökte puben, men kan ha ändrats. Vill du veta mer kan du följa länken i högerspalten till deras egen hemsida. Vill du veta vilka pubar vi anser skall ha det allra högsta betyget, ja då kan du klicka på betygsbilden så får du se vilka det är. Det är några som klarat detta krav. Slutligen kan du även välja att visa pubar som tillhör ett visst bryggeri eller en viss kedja. Det är bara att klicka på knapparna med respektive namn för detta. Vi försöker att uppdatera även dessa förhållanden så gott det går.

Sök efter pub
Om pubguiden

Pubar är en hobby. Precis som alla andra hobbies kräver den tid och pengar, men ger väldigt mycket tillbaka. Jag och mina vänner älskar Real Ale och för att få njuta av äkta vara rekommenderar vi att besöka pubarna i Storbritannien. Visst finns det Real Ale här hemma också, men det blir ändå inte detsamma som att avnjuta det i ursprungslandet. Dessutom finns det hundratals märken att välja mellan, medan det i Sverige bara finns en handfull. Mycket har att göra med att ölen måste konsumeras inom några få dagar från det fatet öppnats för att vara drickbar. Sverige är annars ett stort ölland, med genuint intresse för de här sakerna. Vilket inte minst märks i London där många besökare på exempelvis Fuller's bryggeritur är just svenskar.

Pubguiden är indelad efter samma princip som Cask Marque Trusts guide till pubar i London, nämligen efter postdistrikten. Dessa är inte helt enkla att förstå sig på ibland, speciellt inte då två intilliggande pubar hör till varsitt distrikt. En dag kanske denna guide täcker alla distrikt, men så är det inte idag. Just nu täcker den in centrala London och lite till. Man kan säga att de pubar som finns med ligger inom och strax utanför Circle Line, vilket täcker in turistlondon för de som är där för första eller andra gången.

The Three Greyhounds The Red Lion i Crown Passage Three Crowns

Alla Londons pubar finns inte heller med då det finns omkring 3000 stycken och även med 100 nya pubar per år skulle det ta oss 30 år att komma dit. Självfallet är inte heller alla pubar Cask Marque-pubar eller ens uppenbara turistpubar. En del får man leta lite efter och det är ofta de pubarna som är riktiga smultronställen.

Betygsystemet är enkelt och rättframt, från 1 till 5. Här bedöms själva lokalen, utbudet, stämningen, kvaliteten på det som serveras och även hur personalen är gentemot dig som besökare. Även andra besökare vägs in i betyget, speciellt om det är en pub som tilltalar ett visst klientel. Helhetsintrycket påverkas även av hur det är att göra ett toalettbesök.
Betyg 1 Betyg 2 Betyg 3
Nej, detta är ingen pub vi kan rekommendera alls. Okej, men har ingenting speciellt som gör att man kommer tillbaka Den här puben är riktigt trevlig. Dock är den en vanlig standardpub.
Betyg 4 Betyg 5 2+
Bra stämning, bra utbud och trevlig personal. Här trivs man och kommer tillbaka. Fantastisk pub! We like very much. Här finns allt du önskar och lite till och du vill helt enkelt stanna en stund till. Plus ges ibland när puben är lite bättre än det betyg som ges, men ändå inte upp till nästa steg på skalan.

Mycket nöje med att leta igenom guiden efter spännande pubar!

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018