LondonInfo.Se 

Att shoppa i London

London är för många ett paradis i fråga om att handla. Att gå runt i butikerna och - om man har råd - shoppa loss ordentligt, det är vad den shoppingintresserade gör i London. Nu är det ju få förunnat att kunna spendera reskassan i alla butiker där man hittar roliga saker att ta med hem, men en del av charmen är ändå att bara gå runt och titta på allt som finns. Jag skulle vilja påstå att Londons butiker kan erbjuda dig precis allting som du drömt om och även allt sådant som du inte trodde fanns.

Jag är ingen shoppingexpert. Långt ifrån och mina medredaktörer faller nog ungefär i samma kategori. Däremot är vi alla roade av att gå runt och titta i diverse affärer som vi stöter på, må det vara boklådor, spelbutiker, musikbutiker, fotobutiker eller varuhus. Kläder? Jo, jag försökte mig på att köpa en jacka en gång men jag hittade inget jag ville ha. Eller jo, det gjorde jag men affärsinnehavaren var ointresserad av kunder... Fast jag har köpt en kostym en gång i världen, en grå kritstrecksrandig och lite slipsar, tröjor en pyjamas (haha) och en gång kom vi hem med väskorna fulla av T-shirts. Det sista är dock en annan historia.

Nå, det jag ville säga är att var och en har sina egna intressen och det är svårt att sammanställa en guide som tilltalar alla. Det som finns på denna sida är ett urval av Londons butiker och varuhus och vi fyller väl på lite här allt eftersom. Just nu är det mest att betrakta som lite tips på vart man kan gå. En del butiker har jag inte besökt på länge, bland dem varuhuset Harrods där jag inte varit sedan Al Fayeds tid. Men i stort är alla butiker desamma som de alltid har varit.

Att tänka på om man vill handla riktigt dyrt och mycket är att kontrollera exakt hur mycket man har lov att ta med sig hem utan att betala skatt och tull för det. Innan terrorismens glansdagar fick man ju till och med botanisera i stadens vinkällare och whiskybodar och köpa med hem, med detta går inte idag såvida men inte reser med tåg, buss eller båt (ja, bil också såklart). Använd länken till höger för att komma till Tullverket och när du vet vad som gäller är det bara att se till att det finns plats i resväskan för det du vill köpa. Glöm inte kolla vart gränsen för övervikt går så du inte får lämna hälften på flygplatsen...

Sök bland diverse butiker i London