LondonInfo.Se 

 

Londons sevärdheter

Det finns oerhört mycket att se i London. Allt från lämninger efter romartiden till moderna skapelser som The Shard och 30 St. Mary Axe. Som turist kan ett besök i London kännas väldigt stressigt om man vi se så mycket som möjligt och det är ingen som klarar av att se allt första gången man är där. För att kunna uppleva London krävs att man kommer tillbaka flera gånger och varje gång kan man välja ett antal nya platser att besöka.

Här på LondonInfo är sevärheterna indelade i olika kategorier för att det ska bli lättare att finna det man letar efter. Alla sevärdheter är också indelade i områden så att man kan få information om vilka sevärdheter som man kan passa på att besöka under samma tillfälle. Hur man väljer att söka påverkar vilket resultat man får och det går självfallet att söka direkt på sevärdheternas namn. Det finns över 100 sevärdheter i databasen och den växer ständigt.

Ett vykort över London

Under rubriken snabbfakta finns de viktigaste uppgifterna om den valda sevärdheten, som adress, närmaste tunnelbanestation och eventuella öppettider och entréavgifter. De senare kan ändras utan förvarning och vi hänvisar alltid till sevärdhetens officiella hemsida för korrekta uppgifter om detta. Tanken är att det skall ge en uppfattning om vad man kan förvänta sig, inte att det alltid är exakt rätt på minuten och öret.

Alla bilder är klickbara för visning i lite större förstoring och är © LondonInfo.Se.

Med detta önskar vi mycket nöje att botanisera bland Londons alla sevärdheter. Ni bör hålla i minnet att detta inte är en absolut guide till samtliga sevärdheter i hela London, utan ett urval av de sevärdheter vi själva haft möjlighet att besöka och därmed också tipsa om. I länktipsen finns länkar till några officiella Londonsidor för ytterligare information och på några kan man även boka biljetter i förväg till en del attraktioner.

Sök bland Londons sevärdheter

När du söker på Typ kommer alla sevärdheter i denna kategori upp i en lista som du sedan kan välja vidare ur. Detsamma gäller om du söker på område där du får upp en lista på alla sevärdheter i samma område. I namnsöket kan du använda % som wildcard om du är osäker på namn eller stavning. Söker du bara med % får du upp alla sevärdheter som är inlagda.